Soru: hz.Hatice hayatı ......​

Cevaplar 2

Cevap:

HOLAA

HZ.HATİCE'NİN HAYATINI KISACA ANLATIYIM

Hatice, Miladi takvime göre 556 yılında Mekke'de doğdu. Babası Huveylid Kureyş'te tüccarlık yapmaktaydı, annesinin adı ise Fatıma'ydı. Soylu bir aileye sahip olan Hz. Hatice, İslamiyet ile tanışmadan önce de şeref ve haysiyet sahibi bir insandı.

Babası tarafından Kusay soyuna, annesi tarafından ise Lüey soyuna dayanarak soyları Peygamberimiz (s.a.v.) ile birleşmektedir. İslam ile şereflenmeden önce de iffeti ile bilinen bir kadındır. Babası ise Kureyş'deki iyi tüccarlardan biriydi.

EN İYİ SEÇERSEN SEVİNİRİM:-)

Cevap:

Cevap:

[tex]мєянαвα[/tex]

Açıklama:

Hz. Hatice (R.A) Kimdir?

 Miladi olarak 556 senesinde Mekke’de doğmuştur. Babasının adı Huveylid Annesinin adı ise Fatıma’dır. Hatice (r.a.) soylu bir aileye sahiptir. Babası tarafından Kusay soyuna, annesi tarafından ise Lüey soyuna dayanarak soyları Peygamberimiz (s.a.v.) ile birleşmektedir. İslam ile şereflenmeden önce de iffeti ile bilinen bir kadındır. Babası ise Kureyş’deki iyi tüccarlardan biriydi. Hatice (r.a) İslamiyet öncesinde iki evlilik yapan Hz. Hatice’nin iki kocası da vefat etmiştir.

 Kocasının ölümünün ardından birçok kişi Hatice (r.a.) ile evlenmek istedi fakat o teklifleri geri çevirdi. Hatice (r.a.) oldukça yüce gönüllü ve ahlaklı bir kadın olarak güvendiği kişiler ile ticaret yapan, büyük kervan sahibi bir kadındı. Çevresinin yardımı ile en güvenilir olarak bilinen Muhammed (s.a.v.) ile tanışarak ticaret konusunda anlaşma yaptıı ve kölesi olan Meysere’yi Muhammed (s.a.v.) ile Şam’daki sefere gönderdi. Sefer sırasında peygamberimiz (s.a.v.)’in hallerini kölesi Meysere gelince anlattı ve Hatice (r.a.)’ın arkadaşı aracı olarak evlenme teklifini Muhammed (s.a.v.)’e götürdü. Teklifi amcaları Ebubekir ve Hamza ile bu teklifi paylaştı ve aldığı onay ile evlenmeyi kabul etti. Bu şekilde Hatice (r.a.) kırk yaşındayken Muhammed (s.a.v.) ise yirmi beş yaşındayken evlendiler.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years