Soru:  Hz. Yusuf, Hz Adem, Hz. Nuh, Musa kıssalarını inceleyerek sonuçlar çıkartınız. Günümüzle ve sosyal hayatımızla ilgili verilmek istenen mesajları sıralayınız.​

Cevaplar 1

Cevap: Cevap: MERHABALAR

Açıklama:

HZ. YUSUF'UN KISSASI ;

Hz. Yusuf'un yaşamında birçok kötü olay olmuştur Yaşadıkları genel olarak acı verici olaylardır. İlk olarak kardeşleri tarafından kuyuya atılmıştır. Sonrasında Mısır'a köle olarak satılmıştır. Aynı zamanda padişah karısının iftirası ile hapse atılmış uzun bir süre zinden hayatı yaşamıştır.

HZ. ADEM'İN KISSASI ;

Hz. Adem (a.s.) ilk olarak cennet ve dünyâ hayatını yaşayandır. O ilk örtünen , ilk utanan, ilk hata yapan ve ilk tövbe edendir. Aynı zamanda Hz. Adem; ilk tevhid mücadelesi verendir, ilk evlat acısı çekendir ve toprağı ilk işleyendir. HZ. NUH'UN KISSASI ;

Hz. İdris’ten (a.s) sonra peygamber olarak insanlara Hz. Nuh (a.s) gönderilmiştir. Kelime anlamı olarak “Nuh”çok ağlayan, inleyen manasına gelmektedir. Yüce Allah’ın korkusundan dolayı daima ağladığı için O’na Nuh ismi verilmiştir. Hz. Nuh (a.s) doğumunun kırkıncı günü babası Lamek’i kaybetti. Kavmi arasında yetim olarak büyümüştür. Hz. İdris’ten (a.s) sonra insanlar doğru yoldan ayrıldılar. Lanetli şeytan, Hz. İdris’in (a.s) göğe yükseltilmesini fırsat bilip, bir yolunu bulup Hz. İdris’in (a.s) odasının bir köşesine O’nun bir heykelciğini yapıp yerleştirdi. Şeytan, göğe çekilen Hz. İdris’in (a.s) gizli gizli bu şekilde ibadet ettiğini söyleyip insanları kandırdı. İnsanlar arasında puta tapma bu şekilde doğdu. Yüce Allah’a ortak koşmaya başlayan bu insanlar, gün geçtikçe, fitnelere, ahlaksızlıklara ve zulümlere daldı.

¤Günümüzle ve sosyal hayatımızla ilgili verilmek istenen mesajlar ;

Yusuf suresinin 4.ayetinde Hz.Yusuf’un (as) gördüğü rüyayı babasına anlatmasından bahseder:” Hani Yûsuf, babasına “Babacığım! Gerçekten ben (rüyada) on bir yıldız, güneşi ve ayı gördüm. Gördüm ki onlar bana boyun eğiyorlardı”demişti.”(Yusuf,4). Babası Hz.Yakup (as), rüyayı kardeşlerine anlatmamasını istemiş çünkü kardeşleri kıskanıp Hz.Yusuf’a tuzak kurmalarından endişe ettiğini dile getirmişti.

Hazret-i Âdem -aleyhisselâm- ile Hazret-i Havvâ vâlidemizin yasak ağaca yaklaşması hâdisesinden ortaya çıkan neticeye göre, kulların günah işlemesinden sonra kaybolan rûhâniyetleri onların istiğfâr etmeleriyle tekrar geri verilmektedir.

Allah’ın verdiği hükümden asla kaçıp kurtulunamaz. En yüksek dağlar da olunsa bu hüküm mutlaka insanı yakalar.

°YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA°

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years