Merhaba ৳
Cevap:
Ben eğer böyle bir elma görsem onun elma olduğunu bile anlamazdım. Bence elmayı elma yapan onun rengi ve tadıdır. Siz nasıl ki bir insanı fiziksel özellikleri ile tanırsanız bir elmayı da o şekilde tanırsınız. Bir insanın fiziksel özellikleri değişince onu tanımamız zorlaşır. Çünkü gözümüz o insanı hep o şekilde görünce yeniden kodlamada zorlanır. Elmada da aynı şey olur. Renksiz, tatsız ve kokusuz bir elmayı kimse tanıyamaz çünkü beynimiz o elmayı renginden, tadından ve kokusundan kodlamıştır. Bir şey bu özelliklerin birini bile göstermeyince onu kodlamamız zorlaşır.
Mesela elmayı genelde insanlar şu şekilde kodlar;
İşte bu özelliklerle bir madde tanınır ve ona göre o maddenin adı geçtikçe tadı, kokusu ve rengi aklımıza gelir. Eğer kokusuz, tatsız ve renksiz bir elma görseydik işte bu yüzde o elmayı tanıyamazdık. İşte maddenin renkli, kokulu ve tatlı o0lmasının nedeni bu yüzden önemlidir.
Açıklama:
Ben yukarıda fikirlerimi kullanarak bir kompozisyon örneği kullandım.
Peki, kompozisyon nedir?
Kolay gelsin
Sude ௹
#OptiTim
Yazar:
kylanezac
Bir cevabı oylayın:
8