Soru: Sokrates'in görüşleri yazar mısınız en iyi seçicem

Cevaplar 1

Cevap:

Merhabalar!

Cevap:

Açıklamada

Açıklama:

Sokrates Kimdir?

M.Ö. kendisi ve halkının ahlakça olgunlaşması için yaşamını adamış ünlü filozoftur. Bütün insanlık tarihinde saygın sofist olarak kabul edilmektedir. Matematik, geometri, astronomi ve politika bilgisi ile felsefe konularında eğitimler vermiştir.

Sokratik Düşünce Nedir?

Sokrates'in adıyla anılan Sokratik yöntem, öğrencilere soru üzerine soru sorarak öğretme yöntemi olarak özetlenebilir. Sokrates bu yöntemle öğrencilerin düşüncelerindeki çelişkileri açığa çıkarmaya çalışır ve daha sonra onları sağlam ve makul sonuçlara yönlendirirdi.

Sokratik Tartışma Yöntemi Nasıl Yapılır?

Sokratik tartışma yöntemine göre öğretmen, eğitim ortamında iyiyi, kötüyü, doğruyu, güzeli, çirkini belirtmemeli; sorulara içten ve doğru yanıt vererek iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı öğrenciye sezdirmelidir. Bilgi kesin olmadığı için öğretmen kendi değerlerini öğrenciye benimsetmeye kalkmamalıdır.

Gelelim sorumuza:

Sokrates'in Görüşleri

Sokrates'e göre insanı kötülüğe sürükleyen bilgisizliğidir. “Kimse bilerek kötülük yapmaz.” Sözü ile kişinin iyi bir yaşam sürmesini bilgi sahibi olmasına bağlamıştır. Bilgi edinen kişi erdeme sahip olacaktır. Erdem ve bilgi Sokrates'e göre özdeştir.

Sokrates felsefesi bir ahlak, bir yaşama felsefesidir. Bu felsefe insanlara belli ahlak normları sunmaz, belli yaşama yolları göstermez; o hep eleştirerek, belli normlara, yaşama kalıplarına kapanıp kalmayı engelleyen aydınlanmacı tavırlı bir ahlak ve yaşama felsefesi sunar.

En iyi seçip teşekkür edersen çok mutlu olurum.

ßaşarılar :)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years