Cevap:
Fotosentez Yapan Canlılar
1) Bitkiler
Bitkiler fotosentez yapan canlılar arasında yer almaktadır. Yeşil yaprakları sayesinde karbondioksit oksijene çevrilir. Fotosentezin hızı bitkilerde diğer organizmalara göre farklılık göstermektedir. Fotosentezin hızını bitkilerde ölçmek için karbon miktarını ölçmek gerekmektedir. Buna göre bitkilerde eğer karbondioksit miktarı ne kadar fazla ise fotosentez hızı da o kadar fazladır.
2) Algler
Yeryüzünde bitkilerden farklı olmak üzere algler de fotosentez yapmaktadırlar. Yapmış oldukları fotosentezi bitkilerden farklı olmak üzere güneş görmeyen bütün yerlere iletme özelliğine sahiptirler. Yapmış oldukları fotosentez ile birlikte %67 besin sağlama özelliği bulunmaktadır. Bundan dolayı algler yeryüzünde en fazla fotosentez yapan canlılar arasında yer almaktadır. Özellikle su algleri yeryüzünde ki en büyük oksijen kaynağı olarak bilinmektedir.
3) Bakteriler
Bakteriler de yine fotosentez yapan prokaryot canlılar arasında yer almaktadır. Bakterilerin bitkilerden farkı olarak kloroplast yer almamasıdır. Bakteriler de yer alan klorofil ise doğrudan sitoplazmasın da yer almaktadır. Hem yeşil hem de mor bakteriler fotosentez yapan bakteriler arasında yer almaktadır. Fotosentez esnasında bakteriler aynı zamanda su da kullanmazlar.
4) Protista
Yeryüzünde son olarak fotosentez yapan canlılar ise protistalardır. Protista ise çekirdek zarı ile ayrılmaktadır. Zarlı organller olarak da protistalar bir başka dala ayrılmaktadır. Protista olan canlılarda fotosentez beslenme açısından son derecede önemlidir.
Açıklama:
En iyi seçersen sevinirim:))