Soru: Hangisi felsefi metin okuma etkinliği ile kazanılabilecek özelliklerden değildir ? A felsefenin temel soruları hakkında tutarlı düşünme B problemleri tek boyutuyla ele alma C çözümleme ve sentez yeteneği kazanma D düşüncelerini temellendirerek dile getirme

Cevaplar 2

Cevap:

Şıklarla birlikte ilerlersek

A) Felsefenin temel soruları hakkında tutarlı düşünme Evet felsefede en önemli şeylerden biri kesinlikle bir filozofun daha ettiği düşüncelerin değer düşüncelerle tutarlı olmasıdır tutarlı olmadığı takdirde filozofun dedikleri ile ilgili doğruluk kabul görmez ve filozof hakkında soru işaretleri Kalır O yüzden felsefede en önemli şeylerden biri düşüncelerin ve soruların birbiriyle tutarlı olmasıdır.

✅️ B) Problemleri tek boyutuyla ele alma demiş hayır felsefe düşünme üzerine düşünmektir demiştik Yani tek boyutuyla kesinlikle ele almaz birçok boyuttan bu şeyi düşünmektedir incelemektedir.

C) Çözümleme ve sentez yeteneği kazanma Evet düşündükçe çözümleme ve sentez yeteneği kesinlikle kazanılır.

D) Düşüncelerini temellendirerek dile getirme Evet felsefede en önemli şeylerden biri de aynı zamanda temellendirme yöntemidir bu tümdengelim veya tümevarım şeklinde temellendirme yapılabilir

Cevap:

Merhaba^^

  • Cevabımız B) şıkkı olmaktadır.

≈ İlk önce şıkları açıklayalım.

A) Felsefenin temel soruları hakkında tutarlı düşünme.

• Bu şık doğru olacaktır. Eğer ki bizler düşüncelerimizi tutarlı düşünerek yaparsak, düşüncelerimizin doğruluk oranları artar ve insanlar daha doğru bir düşünce olduğunu ifade ederler. Yani düşüncelerimiz tutarlı olmalı. Felsefenin temel sorularına herkes birbiriyle bağlantılı yani benzer cevap verirse doğruluk oranı düşer.

B) Problemleri tek boyutuyla ele alma

• Bu şık yanlış olacaktır. Nedeni ise problemlerin birden fazla sayıda çözüm yolları vardır. Eğer ki bizler bir problemi sadece bir yönüyle çözmeye çalışırsak, çözemeyiz. Bir problemde birden fazla yöntemi kullanmak daha doğrudur. Hepsini deneyerek doğru olana ulaşmalıyız. Böylece daha basit buluruz.

C) Çözümleme ve sentez yeteneği kazanma

• Bu şık doğru olacaktır. Çünkü insanlar düşünerek çözümleme ve sentez yeteneği kazanır. Ne kadar çok düşünürsek, o kadar çözümleme ve sentez yeteneğini kazanırız. Çözümleme, daha fazla sorunu düşünerek çözmektir. Sentez ise, kafamızda bulunan birden fazla düşünceyi ilerleye ilerleye onları birleştirmek yani toparlamaktır.

D) Düşüncelerini temellendirerek dile getirme

• Bu şık doğru olacaktır. Çünkü insanların düşüncelerini temellendirerek yani onları giderek daha fazla toparlayarak düşüncelerini söylemeleri daha doğrudur ve düşüncelere anlam katar. Yani düşüncelerimizi temellendirerek dile getirmeliyiz, böylece düşüncemiz daha düzgün ve düzenli bir hâl alır.

#OptiTim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years