Soru: 10 sınıf felsefe kendi ütopyam ama uzun olursa sevinirim bir yerden alıntı olmasın

Cevaplar 2

Cevap:

Benim utopyamda, dunyadaki butun insanlar tek bir topluluk tarafindan yonetiliyor. Kimse bu toplulugun kim oldugunu ve nerede yasadigini bilmiyor. Dünyanın önde gelen yöneticileri bu topluluktan emir alıyor ve diğer dünya ülkelerinin yöneticilerini etkiliyor. O toplulugun uyeleri dahil herkes esit sartlarda yasiyor. Topluluğun üyeleri belli aralıklarla seçimler yapıp yeni üyeler alıyorlar. Bu sayede varlıklarını sürdürebiliyorlar. Bu topluluk bütün ülkelerin kazançlarından pay alıyor ve kendi

Amaçlarına göre bu kazançlarını yönlendiriyorlar.

Bütün savaş kararları bu topluluk tarafından veriliyor. Fakat bunlar inanılmaz bir gizlilik içinde yürütülüyor.Basın yayın organları bu topluluğun etkisi altında. İstedikleri karışıklığı çıkarıp sonra duruma düzen getirme bahanesiyle el koymak için, saldırılar düzenleyip halka istedikleri gibi göstermek için basın-yayını kullanıyorlar. Bu yüzden topluluğun işi hiç zordeğil.

Hastalıklar ve virüsler biyolojik silah olarak kullanılıyor. Bu topluluğun izini bulan veya şüphelenen herhangi biri olursa ortadan kaldırılıp, kaza veya intihar süsü veriliyor.

Cevap: Benim ütopyamda; insanlar karakterlerine göre ayrılmış bir şekilde yaşıyor. Çünkü bana göre kalbi saf bir sevgi ile çarpan biri, kötülüğün vücut bulmuş hali olan biriyle aynı yerde olmamalı. Böylece iyiler iyilerle,kötüler kötülerle yaşar ve herkes hakettiğini bulur. Mesela ütopyam 5 gruba bölünmüş halde olur. Herhangi bir grup diğer gruba müdahale edemez. Olan biten herşey grup içinde yaşanır. Gruplardan dışarıya iletişim sağlayabilen kişiler başlarında yetkili olan kişiler olur ve tüm yönetim bendedir. Eh hayal gücünü de bir tutam eklememek olmaz. Bu yüzden gruplarım biraz da fantastik karakterlerden oluşur. Herşeyden haber alabilen ve müdahale edebilen tek yetkili benimdir. Her bir grubu eğitimleri için ayrı bir şekilde yetiştiririm, amaç düzenli bir toplum oluşturmaktır.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years