Soru: 3 bilmektedir. Ozellikle süt, tereyagi ve yoğurt gibi ürünlerde yapılan pastörizasyon işlemi, soklama olan insan sain tehdit etmemesi için günlük hayatta tüketilen besinlerin birçoğu doğal yöntemlene ko adlandirian sillemdir. Sütün içindeki besin değerleri bozulmadan, yüksek sıcaklığa kadar isitilan hızla soğutulur. SÜT SUT SUT Buna göre verilen bilgilerden yararlanılarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılmaz? A) Marketten alınan paket sütlerde yazan pastörize edilmiş süt, uzun raf ömürlüdür. B) Süt ve süt ürünlerindeki bozulma, mikroskobik canlıların üremesiyle ilgilidir. C) Yüksek sıcaldiklardaki süt, hızla soğutulursa zarart mikroskobik canlilar süt ve süt ürünlerinde yaşayamaz. D) Süt ürünleri yüksek sıcaklığa kadar isitulup birden soğutulurken peynir, yoğurt ve tereyağı oluşur.

question img

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Yanlışım yok ise,cevap D şıkkıdır.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years