OLOJI Aşağıdaki grafikte K, L ve M canlılarına ait a, b, ve c enzim- lerinin sıcaklığa bağlı olarak tepkime hızları verilmiştir. Tepkime hizi as 36 10 20 30 40 50 60 70 Sıcaklık(°C) Sıcaklığın kademeli olarak 0°C'den 100°C'ye çıkarıldığı bir ortamda, bu enzimlerin ilk denatüre olandan son de- natüre olana doğru sıralanması aşağıdakilerden hangi sinde verilmiştir? A) a-b-C B) b-c-a C-a-b D) b-a-c E) C-b-a
Besinlerin sindirimi ile ilgili olarak, 1. Yenilen besinler, sindirim sisteminde küçük parçalara ayrılır. II. Sindirim sırasında vücuttaki bazı organlarin salgıladığı sivilar kullanılır. III. Sindirilen besinler, ince bağırsaktan emilip kana geçer ve vücuttaki hücrelere dağılır. ifadelerinden hangileri söylenebilir? A) Yalnız! B) Yalnız 11 C) I ve III D) I, II ve III