Soru: arkadaşlar cozerseniz sevinirim en iyi seçeceğim boş yazanı bildiricem.​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

C

Açıklama:

Odunun yanması fizik bir değişim değildir. Oksijen ile tepkimeye giren odunun yapısı değişir. Bir kısmı da havaya karbon olarak karışır. Saçın kesilmesi fiziksel bir değişimdir. Çünkü yapısal değişiklikler bulunmaz ve sadece fiziki değişiklikler bulunur. Betonun donması  kimyasal değişimdir, çünkü geri döndürülemez bir durumdur. Elmanın kararması kimyasal bir değişimdir. Geri dönülemezdir. Peynirin rendelenmesi fizikseldir. Çünkü yapısal bir değişim gözlenmez.

Toplamda 4 doğru, 1 yanlış bulunmaktadır. Yani  Leopar grubu tamamını doğru bilmiştir.

Ekstra Bilgi

Fiziksel değişim, maddenin sadece görünüşünün değiştiği değişimdir. Mesela kağıdın buruşturulması fiziksel bir değişimdir.

Kimyasal değişim, maddenin hem görünüşünün hem de yapısının değiştiği değişimdir. Mesela kağıdın yanması kimyasal bir değişimdir.

Cevap:

Cevap:

Merhabalar^^

Açıklama:

Cevabımız 4 doğru, 1 yanlış olacaktır. Yani cevap A şıkkıdır. Çözüm aşağıdadır.

Odunun Yanması: Kimyasal değişim olmalıdır. Çünkü yapısı değişiyor. Odun eski haline gelemez. Ama bize fiziksel değişim olarak vermiş, Yanlıştır.

Saçın Kesilmesi: Fiziksel değişim olmalıdır. Çünkü sadece eksiliyor. Zamanla eski uzunluğuna ulaşır. Zaten fiziksel değişim olarak vermiş, doğrudur.

Betonun Donması: Kimyasal değişim olmalıdır. Çünkü beton donunca eski haline gelmez. Zaten kimyasal değişim olarak vermiş, doğrudur.

Elmanın Kararması: Kimyasal değişim olmalıdır. Çünkü kararınca elma eski haline geri gelemez. Zaten kimyasal değişim olarak vermiş, doğrudur.

Peynirin Rendelenmesi: Fiziksel değişim olmalıdır. Çünkü peynir hala peynirdir. Zaten bize fiziksel değişim olarak vermiş, doğrudur.

Sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years