Soru: katyon nedir........​

Cevaplar 2

Cevap:

Merhabalarr.

Katyonlar, bir ya da daha çok elektron kaybetmiş olan atomlara verilen isimdir. Bu durumda katyonlar net olarak pozitif yüklenmektedir. Bu atomlarda proton sayıları elektron sayılarından daha fazla olmaktadır. Atomların elektron kaybetmesi durumunda elektronların itici gücü düşmektedir.

Pozitif (+) elektrik yüklü iyonlara katyon, negatif (–) elektrik yüklü iyonlara anyon denir. Anyon ve katyon iyonların bağ yapma şekilleri farklı olabilir. Anyonlar elektron ortaklaşmasıyla ve elektron alış-verişiyle bağ kurarken katyon olan iyonlar yalnızca elektron alış-verişiyle bağ kurar.

Anyon nedir?

Negatif(-) elektrik yüklü iyonlara anyon nedir.

İyon nedir ?

artı ya da eksi elektrik yüklü atoma iyon denir.

iyi dersler dilerim.

Cevap:

Selαm :)

Sorumuz; katyon nedir........

Katyonlar, bir ya da daha çok elektron kaybetmiş olan atomlara verilen isim olmaktadır. Bu durumda katyonlar net olarak pozitif yüklenmektedir. Bu atomlar proton sayıları elektron sayılarından daha fazla olmaktadır. Atomların elektron kaybetmesi durumunda elektronların itici gücü düşmektedir.

Pozitif elektrik yüklü iyonlara katyon, negatif elektrik yüklü iyonlara anyon denir. Anyon ve katyon iyonların bağ yapma şekilleri farklı olabilmekte, anyonlar elektron ortaklaşmasıyla ve elektron alış-verişiyle bağ kurarken katyon olan iyonlar yalnızca elektron alış-verişiyle bağ kurmaktadır.

Pozitif (+)

Negatif (-)

Anyon Nedir?

Negatif(-) elektrik yüklü iyonlara anyondur.

İyon nedir ?

Artı veyatta eksi elektrik yüklü atoma iyon denmektedir.

(...)

Esєnℓikℓєr Diℓᴇяim

#OptiTim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years