Soru: muhabbet kuşu ile ilgili bilgi kompozisyon lütfenn boş cevap yazmayın(:​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:Doğal ortamlarda muhabbbet kuşları 18 cm uzunluğunda,30-40 gr ağırlığındadır.Burun bölgesinin rengi ,cinsiyetler arasında  farklılık gösterir.Erkek bireylerin burunları mor ve koyu pembeyken ,dişileri burunları beyaza yakın renge sahiptir.6 aylıktan büyük muhabbet kuşlarının cinsiyeti rahatlıkla ayırt edilebilir.Erkekler genellikle dışa dönük,kura yatkın,barışçıl ve ötücü iken dişiler ise genelde baskın ve sosyal açıdan hoşgörüsüzdür.Tüm evcil muhabbet kuşları iki farklı renk tonuna sahiptir.Bunlardan ilki beyaz bazlı renkler (mavi-gri), ikincisi sarı bazlı (yeşil-sarı) renklerden oluşur.Günümüzde bilinen otuz iki farklı muhabbet kuşu renk mutasyonu mevcuttur.Bu sayede yüzlerce farklı kombinasyonda ve renkte yeni muhabbet kuşu üretimi yapılmaktadır

Muhabbet kuşları dünyayı insanlar gibi renkli görür.Hafızaları güçlüdür.Doğadaki sesleri veya insan sesini hafızasına alıp bunları taklit edebilir.O yüzden bazı muhabbet kuşları papağan gibi bazı kelimeleri tekrarlayabilir.Muhabbet kuşları tat alma duyuları insanın ki kadar olmasa da gelişmiştir.Örneğin tatlı ve tuzlu şeyleri çok severler ancak yedirilmemelidir.Yalnızlıktan nefret ederler.Muhabbet kuşları yemlerinin kabuklarını ayırarak yerler ve o yüzden dilleri gelişmiştir.Aynayı gördüklerinde karşısında başka kuş varmış gibi davranırlar.Muhabbet kuşları ürkektir.Çok çabuk korkarlar.Aniden kalp atışları artar.Ortamda kedi varsa çok rahatsız olurlar.O yüzden kafes yukarıda olsa bile ortamda kedi olmamalıdır.Kokuyu iyi algıladıklarından ortamda gaz kaçağı varsa çırpınırlar.Ancak buna fazla güvenilmemelidir.Her çırpındığında gaz kaçağı var anlamına gelmez, her gaz kaçağında da çırpınmaz.

Cevap:

Cevap:

Merhaba!

Komposizyon:

Doğanın ev sahiplerinden olan kuşlar yaşamlarını bir çok yerde sürdürür. Hayatları tek bir yerde olmadığından özgürlüğün tadını sonuna kadar çıkarır. Mevsimler onlar için yeni seyahati gösterir. Hayatları yolculuktur, dertleri tasası olmadan uzun yolculuklara çıkarlar. Zorlu hava koşullarına göğüs gererek en çaresiz kaldıkları anda birlik olurlar.Doğamızda yaşayan sayısız kuşlar dünyamızı düzene sokarlar. İnsanlar kuşları özgürlük sembolü olarakYoğun stresli hayatımızın ardından kuşların cıvıltısında kendimizi buluruz.Yaşamlarına saygı göstermemiz sahip çıkmamız gereken canlılar. Nesilleri tükendiği takdirde bir daha asla sesini duyamayacağımız canlılardır.Kuşların cıvıltısında kendimizi hissederiz. İçimiz huzur olmasını istiyorsak çevremize sahip çıkmalı, doğalı korumalıyız. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek yaşamlarını korumuş oluruz. Doğamızın vazgeçilmezlerinden olan kuşlar ruhsal açıdan doğal tedavi araçlarıdır. Uzun bir süre içlerinde olduğumuzda kendimizi çok daha iyi dinç hissederiz.

#Tuana

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years