Konu:
Fen ve TeknolojiYazar:
jake17Oluşturulma Zamanı:
2 yıl önceMerhaba arkadaşım.
Balık ile ilgili farklı görüşler vardır. Önce bunlara bakalım:-Balık tüketildikten sonra yoğurt/süt tüketmek zehirler-Balık tüketildikten sonra eğer balık bayatsa yoğurt/süt tüketilirse zehirlenme belirtilerini daha çabuk göstermesinden dolayı hızlı tedbir/tedavi için önerilir
Ancak gerçek şudur ki tüketilen balık bayat ise histamin proteini yüksektir. Sütte de histamin olduğundan dolayı yüksek miktarda histamin zehirlenmeye neden olur. Dolayısıyla sorunuzun cevabı, evet zehirleniriz.
Yazar:
golden grahamlx6i
Bir cevabı oylayın:
10Selamm benim rehberimm❣❣
Süt ile Balık aynı anda yenilince neden zehirleniriz?❣❣
'BALIK TAZEYSE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİLEBİLİR'❣❣
"Halk arasında bilinenin aksine balık ile süt ve süt ürünleri birlikte tüketilebilir. Ancak tüketilmeden önce dikkat edilmesi gereken nokta, balığın taze olmasıdır."
BAYAT BALIKTAKİ 'HİSTAMİN' ZEHİRLİYOR❣❣
Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Temel de balığın içerisinde bulunan 'histamin' adlı proteinin bayat balıkta daha fazla bulunduğunu belirterek "Bu durum, vücutta toksik etki yaratır. Histamin proteini, sütte de fazla miktarda bulunur. Bu yüzden bayat balık ve sütün birlikte tüketilmesiyle 'histamin zehirlenmesi' görülebilir. Bayat balık ile süt tüketilmiş ise bulantı, kusma, ishal ve halsizlik gibi sorunlar ortaya çıkar. Herhangi bir sağlık sorununun oluşmaması için tüketilecek balığın tutulduktan sonra doğru muhafaza edilmiş olmasına, eğer konserve balık tüketilecekse üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir" dedi.
BAYAT BALIK NASIL ANLAŞILIR?❣❣
Taze balıkların gözleri parlak, solungaçları kırmızı ve ıslak olur.
Bir balığın;❣❣
♣︎Karnı yumuşak ve pörsük ise,
♣︎Kuyruğu gevşekse,
♣︎Gözleri mat veya içine kaçmışsa,
♣︎Pulları gövdesinden kolayca dökülüyorsa,
♣︎Amonyağı andırır kötü bir kokusu varsa,
♣︎Solungaçları beyazımsı, koyu ve kuruysa,
♣︎Eti yumuşaksa o balık taze değildir.
Balığı da diğer et ürünleri gibi çözüldükten sonra hemen tüketmek gerekiyor. Balıkçılar, balıkların bol avlandığı dönemde soğuk hava deposunda depoladıkları balıkları çözdürerek tüketiciye sunuyor. Bu balıkların tamamını satamayan balıkçıların kalan kısmı tekrar dondurup çözdürdükten sonra tezgaha koyması da büyük tehlike yaratıyor.
İyi dersler rehberimm ❣❣
Bilgiler Öğretmenlerden Alınmıştır ✅
OptiYim
Optiyolunda
Rehberimm:YTZEYNEP (Zeynoş)❣Sevdiklerimm
IMaviMI ❣Səne ❣Toprakkesban ❣Yazar:
anna8uuu
Bir cevabı oylayın:
16