Cevap:
Başvurunuz Gönderiliyor...
Logo
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri
Kurumsal
Sektörler
Markalar
Medya Merkezi
Ar-Ge
AnasayfaMedya MerkeziBlogMarmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ür…
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri
Marmara Bölgesi’nin engebeli bir araziye sahip olmaması ve ekili dikili alanların varlığı, bölgede tarımsal üretimi mümkün kılmaktadır. Yükseltisinin az olması ve çeşitli iklimlerin geçiş alanında yer almasından dolayı Marmara’da, tarımsal ürün çeşitliliği ve verim yüksektir. Marmara Bölgesi’nde kullanılan modern tarım yöntemleri ve tarım teknolojileri de sektörün gelişmesini desteklemektedir.
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri
İklimi ve bitki örtüsünün yanı sıra, modern tarıma elverişli olan verimli toprak yapısı sayesinde Marmara Bölgesi, tarım üretiminde büyük paya sahiptir. Marmara’da yetiştirilen tarım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:
Buğday: Kurak yerlerde halkın geçim kaynağı olan buğday, Trakya bölümünde yetiştirilmektedir
Başvurunuz Gönderiliyor...
Logo
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri
Kurumsal
Sektörler
Markalar
Medya Merkezi
Ar-Ge
AnasayfaMedya MerkeziBlogMarmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ür…
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri
Marmara Bölgesi’nin engebeli bir araziye sahip olmaması ve ekili dikili alanların varlığı, bölgede tarımsal üretimi mümkün kılmaktadır. Yükseltisinin az olması ve çeşitli iklimlerin geçiş alanında yer almasından dolayı Marmara’da, tarımsal ürün çeşitliliği ve verim yüksektir. Marmara Bölgesi’nde kullanılan modern tarım yöntemleri ve tarım teknolojileri de sektörün gelişmesini desteklemektedir.
Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri
İklimi ve bitki örtüsünün yanı sıra, modern tarıma elverişli olan verimli toprak yapısı sayesinde Marmara Bölgesi, tarım üretiminde büyük paya sahiptir. Marmara’da yetiştirilen tarım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:
Buğday: Kurak yerlerde halkın geçim kaynağı olan buğday, Trakya bölümünde yetiştirilmektedir.
Arpa: Tıpkı buğday gibi kurak bir iklim seven arpa, Trakya’nın iç kesimlerinde yetiştirilmektedir.
Mısır: Mısır tarımı, Güney Marmara bölümünde daha sık yapılmaktadır. Türkiye'nin mısır üretiminde önemli bir yer tutan bu bölge, Karadeniz ile birlikte toplam üretimin %75’ini karşılamaktadır.
Yulaf: Kocaeli, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli gibi iller, Türkiye yulaf üretiminin ortalama %60’ını gerçekleştirmektedir.
Patates: Başta Balıkesir, Kocaeli, Bursa ve Sakarya olmak üzereMarmara’daki çoğu ilde patates yetiştirilmektedir.
Soğan ve Sarımsak: Yıllık kuru soğan üretiminin büyük bir bölümü Güney Marmara’dan karşılanmaktadır. Sarımsak ise bölgedeki bütün illerde üretilmektedir.
Domates: Balkan ülkelerinden sonra ülkemizde ilk kez Güney Marmara’da yetiştirilen domates, dış ticaret yapılan tarımsal ürünlerin başında gelmektedir.Zeytin: Marmara Bölgesi, zeytin ağacı fazlalığı açısından Ege Bölgesi sonrasında ikinci sırada gelmektedir. Güney Marmara, Doğu Marmara ve Trakya kesimlerinde zeytin üretimi yapılmaktadır.
Turunçgiller: Türkiye’deki turunçgil ağaçlarının %1.5 kadarı Güney Marmara’da yer almaktadır.
Şeftali: Türkiye’nin pazar değeri yüksek ve en kaliteli şeftali meyvesi, Bursa’da yetiştirilmektedir.Armut: Üretimi gün geçtikçe artan armut meyvesi, Güney Marmara’da daha fazla yetiştirilmektedir.
Üzüm: Kuraklığa ve soğuğa dayanıklı olan üzüm, Türkiye’deki her bölgede üretilmektedir. Güney Marmara’da bunlardan biridir.
Baklagiller: Nohut, mercimek ve fasulye gibi mahsuller, yetişme zamanında yağış, olgunlaşma zamanında sıcaklık istediği için, Marmara Bölgesi kapsamında baklagil tarımı yapılmaktadır.
Ayçiçeği: Ayçiçek üretiminin %70 kadarını Marmara Bölgesi karşılamaktadır.
kanka ben sana kullanabileceğin şeyleri yazdım sen istediğini seç
İYİ TATİLER
İYİ DERSLER
EN İYİ YORUM SEÇERMİSİN ihtiyacım var ❤️✨