Cevap:
Merhaba^^
• Yazlar sıcak, kışlar soğuk geçtiği gibi kurak mevsim bulunmamakla beraber yağış azamisi yaz aylarına geçer. Böylece Fransa'nın batısından doğusuna doğru olan kesimlerde kış şartlarında bir şiddetlenme görülür. Fransa'nın güneydoğusunda Akdeniz iklimi hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlı geçer.
Fransız kültürü dendiğinde akla gelen ilk şey moda, mutfak ve sanatın başkenti olma nosyonunun dışında, ülkenin pek çok ünlü mimari yapı ve müzeye ev sahipliği yaptığıdır.
Peynir, tatlı ve hamur işleri kadar et çeşitliliği de fazla olan Fransız mutfağında kırmızı ve beyaz et, balık ve av etlerinin yanı sıra kurbağa, salyangoz ve at eti tüketimi de yaygın. Fransızların günlükkahvaltısı oldukça basit. Tereyağlı veya reçelli kruvasan yanında da sıcak çikolata. Ancak pazar kahvaltılarına daha çok önem veriyor ve bu kahvaltılarının yanında krep ve tarçınlı tostu da sofralarına ekliyorlar. Julia& Julie filmi ile ünlenen Boeuf bourguignon, Fransa'nın çok bilinen ve en çok yapılan geleneksel Fransız yemeklerindendir. Ünlü et yemeklerinden olan Boeuf bourguignon, etin kırmızı şarap ve et suyu ile kısık ateşte pişirilmesi ile yapılıyor.
Breton kostümü, resmi kıyafet veya bayram kıyafeti olarak, Bretonlar (Fransa'nın Celtic bölgesinde yaşayanlar) tarafından giyilen kıyafet tarzıdır. Bazıları mesleğe veya yere göre dekore edilmiş olmasına rağmen günlük versiyonlar daha az çeşitlilik gösterir.
Umarım yardımcı olmuştur, kolay gelsin<3
#toxicheart