Konu:
Fen ve TeknolojiYazar:
colemangentryOluşturulma Zamanı:
1 yıl önceCevap:
Vatan gazetesinde “Boya suyu içiyoruz” başlıklı haberde Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Neriman İnanç “Meyve sularının yapımında ısıl işlem yoktur. Bir ürünü paketlemek o ürünü içerisinde oluşacak mikroorganizmalardan uzaklaştırmaktır. Yüzde 100 meyve suyunda koruyucu ve katkı maddesi, şeker ve sitrik asit de yoktur” diyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Aydın ise “Paketlenmiş meyve sularına yüzde 100 karşı olduğunu belirtiyor ve “Isıl işlemler meyve sularında bulunan enzimleri ve faydalı bakterileri tahrip ediyor.
Çünkü bu meyve suları 95-105 derecede 30-60 saniye ısıl işlemden geçiyor, ayrıca basınç da uygulanıyor. En az bir yıl ekşimeden kalabiliyorlar. Bu işlemler B ve C vitaminini önemli ölçüde tahrip ediyor. Bu boyalı suların muhafazası için aşırı miktarlarda koruyucu kimyasal madde kullanılmakta” diyor.
Yazar:
sashaqmjt
Bir cevabı oylayın:
9