Soru: Dünyanın en büuük dağı bide en iyi seçin beni

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Merhαbαlαr :)

Ulaşılması zor alanlara uzanan dağların en yüksek zirveleri cenneti müjdeliyormuşçasına önemli insanoğlu için. Her başarılı tırmanış, aslında ayak basılmamış alanı kalmayan şu dünyada istenildiğinde ne kadar güçlü ve başarılı olunabileceğinin ispatı oluyor. Eşsiz bir görsel şölen sunan zirvesinden bayrak sallama hayali sonrası dağcıların zirveye vardıklarında yaşadıkları mutluluk, tırmanış tutkusunu bağımlılık haline getiriyor adeta.

Türk dağcı sayısının artması ve zirveye adını yazdıranların varlığı Türkiye’de dağcılığa gönül vermiş ve verecek olan nicesine ilham kaynağı oluyor.

Sarp kayalıkların üzerinde benzersiz bir serüven yaşamak isterseniz diye dünyadaki en yüksek dağların ilk beşi için size mini bir rehber hazırladık.

İçindekiler

En Yüksek 5 Dağ

Mount Everest (Everest Dağı), 8,848 metre, Çin-Nepal, Asya

K2 (K2 Dağı), 8,611 metre, Pakistan-Çin, Asya

Kanchenjunga (Kançencunga Dağı), 8,586, Nepal-Hindistan, Asya

Lhotse (Lhotse Dağı), 8,516 metre, Çin-Nepal, Asya

Makalu (Makalu Dağı), 8,485 metre, Çin-Nepal, Asya

Dünyanın En Yüksek Dağları Listesi

En Yüksek 5 Dağ

Mount Everest (Everest Dağı), 8,848 metre, Çin-Nepal, Asya

Mount Everest (Everest Dağı), 8,848 metre, Çin-Nepal, Asya

Himalaya Dağları’nın en yüksek zirvesi olan 8,848 metre yüksekliğindeki Everest Dağı aynı zamanda dünyanın en yüksek dağıdır.

Dünyanın en yüksek dağı olan Everest Çin ile Nepal sınırını belirliyor. Oldukça tehlikeli bir tırmanışa sahip Everest’in zirvesine ulaşmak her babayiğidin harcı değil ama başarıldığında verdiği mutluluk ise yaşanmaya değer. Bu yüzden bu uğurda pek çok can yandığını hatırlatarak Everest yolculuğunuzu bir rehber eşliğinde yapmanızı öneriyoruz.

Katmandu veya Lhasa üzerinden ulaşabileceğiniz bu görkemli dağa tırmanırken oksijen tüpü, kaz tüyü ceket gibi önlemler almak gerekiyor.

Sizin için her şeyi organize eden Sherpalar, ekstra ücret karşılığında fazladan bir tüp daha taşıyor. Oksijen sıkıntısı yaşayacağınızı düşünüyorsanız talep etmekten çekinmeyin. -62 dereceye kadar düşen sıcaklık farkına, azalan oksijen miktarına ve yükselen basınca alışmak için dağcıların 5400 metre yüksekliğe kadar kamplar kurarak en az 1 ay kalmaları gerektiğinden Everest’e tırmanış süresi uzuyor.

Bu eşsiz deneyimi tadabilmeniz için 2 ay izole bir hayat yaşamayı göze almalı ve yüksek kalorili gıdalarla beslenmelisiniz. Çünkü o kadar yükseğe buz kaplı, engebeli arazide tırmanmak size yaklaşık olarak 10.000 kalori yaktıracak.

Bαşαяıℓαя ⚘

REHBERİ OPTİM

HAYALİM

@NURGULYARDAS24CANIMBEBEĞİM AŞKIM BEBEĞİM KUZENİM

#URΑNÜS

#ISABELLA

UYARI:KOPYA YOKTUR SİLMEYİNİZ!!! KENDİM YAZDIM.

answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years