Soru: Proje ödevi boş cevap vermeyin bildiririm1) İletişim nedir2) İletişim örnekleri3) İletişim ve görselliğin insanla ilişkisi açıklayın kısa olmasın4) İletişim ile ilgili uzun bir yazı istiyorum #❥?​

Cevaplar 1

Cevap:

Açıklama:

1-kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi, haber alışverişi, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılması.

kişilerin birbirlerini anlaması.

2-Etkili İletişim Becerileri

Kendini tanımak

Kendini açmak ve kendini doğru ifade etmek

Karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek

Empati kurabilmek (kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyabilmek)

Hoşgörülü ve önyargısız olmak

Eleştirilere karşı açık olmak

Beden dili, göz kontağı, hitap, ses düzeyi vb. kurabilmek.

3-Ektedir

4-İletişi kişinin duygu, düşünce ve isteklerini karşı tarafa iletmek, anlatmak için kullandığı yöntemdir. İletişimdeki esas amaç karşı tarafla bir etkileşime geçmektir. Çünkü insan yaratılışı itibarıyla daima başkaları ile etkileşime geçmek ister. Sosyal bir varlık olan insan bu iletişim arzusunun hayalidir.

Geçmiş dönemden günümüze kadar uzanan geniş zaman aralığında iletişim her zaman ön planda olmuştur. İlk çağlarda basit olayları, istekleri birbiri ile konuşarak ya da taş duvarlara, kil tabletlere çizilen resimler vasıtasıyla halletmişlerdir. Teknolojinin gelişmesi, insanların küçük gruplardan büyük şehir hayatlarına geçmesi etkileşimin daha çok olmasına sebep olmuştur. Ve iletişimin en önemli basamaklarından birisi olan yazı icat edilmiştir. Zaman daha da ilerledikçe yeni teknolojiler yani iletişim araçlarının yerine bırakmıştır. Uzak mesafede durmanla haberleşen insanoğlu zamanla kuşları evcelleştirerek bu kuşlar vasıtası ile iletişim kurmuştur. Posta teşkilatı kurularak mektupları uzak yerlerde bulunan insanlarla iletişime geçmiştir. Günümüzse tam manasıyla bir iletişim devridir. Radyo, televizyon, bilgisayar, sosyal medya, internet gibi araçlar iletişimi en hızlı ve en kolay şekilde yapmamıza olanak sunar. Unutmayalım ki iletişim bizim için vazgeçilmez

bir olgudur. Sağlıklı iletişim kurmak ise en önemlisidir. Bilgi kirliliğinin çok yoğun olduğu bu dönemde sağlıklı iletişim kurmak en önemlisisdir. Bunun içindir ki iletişim kurarken her zaman dikkat etmeliyiz. Duygularımızı karşı tarafa daha sağlıklı anlatmalıyız.

answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years