Açıklama:
Bulaşıcı Hastalıklar:
Bulaşıcı hastalık ya da enfeksiyon hastalıkları, herhangi bir yolla insana geçme özelliğindeki hastalık yapıcı mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır. Bulaşıcı hastalığa yakalanan kişilerin iyileşme çabalarının yanı sıra hastalığın yayılmasını önlemek için de dikkatli hareket etmesi çok
önemlidir.
Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma Yolları
Bulaşıcı Hastalıklar:
Bulaşıcı hastalık ya da enfeksiyon hastalıkları, herhangi bir yolla insana geçme özelliğindeki hastalık yapıcı mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır. Bulaşıcı hastalığa yakalanan kişilerin iyileşme çabalarının yanı sıra hastalığın yayılmasını önlemek için de dikkatli hareket etmesi çok önemlidir.
Bulaşıcı Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
Hastalığı yapan organizmalar, virüsler, bakteriler, riketsialar, mantarlar olabilir. Bütün bulaşıcı hastalıklar bir veya birkaç yolla insana geçebilme özelliğindedir. İnsandan insana, hayvandan insana olduğu gibi, topraktan insana da bulaşma gerçekleşebilir.
Alınması Gereken Önlemler:
Doğal afetlerde fiziki çevre bozulduğu için bulaşıcı hastalıkların yaygınlaşması çok kolaylaşır. Bu nedenle bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmaması için alınacak önlemler şunlardır:
Barınma ihtiyacı mutlaka giderilmelidir.
Temiz su sağlanmalıdır.
Suların temiz olduğundan emin olmuyorsa sular kaynatılmalıdır.
Çöp ve kirli atıklar yerleşim birimlerinin dışına çıkarılarak yok edilmelidir.
Çiğ yenen sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.
Beslenme ve kişisel temizliğe özen gösterilmelidir.
Bu hususlara dikkat edildiği takdirde enfeksiyon kapma veya bulaşıcı hastalıklardan korunursunuz.
Kaynağa Yönelik Önlemler.
Öncelikle hastalık kaynağı belirlenmelidir.
kardeşim kısa dedin ama biraz uzun oldu