Soru: türetilmiş vektörler nelerdir

  • fizika

    Konu:

    Fizik
  • Yazar:

    meadow2
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Yedi temel büyüklük şu isimlerle karşımıza çıkar: Kütle, uzunluk, zaman, akım şiddeti ve sıcaklık, ışık şiddeti ve madde miktarıdır. Bunlar kısaca sembollerle ifade edilmektedirler.

Temel Büyüklükler ve Birimleri Nelerdir?

Temel büyüklüklere Uluslararası Birimler Sistemi (SI) tarafından evrensel semboller konulmuştur. Bunlar kolay biçimde ifade edilmelerine olanak sağlar. Bununla birlikte büyüklükler ve birimleri şu şekilde sıralanmaktadır: Zamanın birimi saniye, uzunluğun metre, kütlenin kilogram, elektrik akımının amper, termodinamiğin sıcaklık olmaktadır. Madde miktarının mol ve ışık şiddetinin candeladır. Temel Büyüklükler Vektörel veya Skaler Midir?: Skaler ve vektörel büyüklükler fiziksel nicelikler bakımından ikiye ayrılırlar. Bu ayrım yön, büyüklük, doğrultu özelliklerine göre olmaktadır. Sayı ve birim kullanılarak ifade edilen büyüklüklere, skaler büyüklük denilmektedir. Vektörel büyüklük ise sayı ve birimin beraberinde yönün de belirtildiği büyüklüktür.

Skaler büyüklükler kütle, hacim, zaman, enerji, sıcaklık, sürat, basınç, ısıdır. Vektörel büyüklükler ise kuvvet, hız, ağırlık, konum, yer değiştirme, ivme, tork, elektrik alan ve manyetik alandır.

Açıklama:

en iyi seçersen sevinirim ⚡

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years