Soru: Bir insan ortalama kaç km hızla koşabilir? ​

  • fizika

    Konu:

    Fizik
  • Yazar:

    li
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap: Merhaba ʘ‿ʘ

Ortalama bir insan, saatte ortalama olarak 20 km/h hızla koşabilmektedir.

Hız, bir hareketlinin yer değiştirme vektörünün zaman karşısındaki değişimdir. Bu açıdan hız, vektörel bir kavramdır. Hem şiddeti hem yönü vardır.

Bir insan, ortalama olarak 20 km/h hızla koşabilen bir canlıdır.

Karada yetişkin bir çita, ortalama olarak 115 km/h hızla koşabilmektedirler. Genel kanı, çita hayvanının en hızlı hayvan olduğu yönündedir ancak bu tanım yanlıştır.

Havada ise Gökdoğan adı verilen bir kuş türü, ortalama olarak 322 km/h ile uçmaktadırlar. Bu durum, Gökdoğan hayvanını Dünya'nın en hızlı hayvanı yapmaktadır. Ölçülmüş en yüksek Gökdoğan hızı ise, 389 km/h olarak bilinmektedir.

Denizde ise Yelken Balığı hayvanı, ortalama olarak 48 km/h ile yüzebilme yetişine sahiptir. Bu durum, Yelken Balığı hayvanını denizlerin en hızlı hayvanı konumuna getirmektedir.

İyi Dersler ・ᴥ・

#ßySurgeøn Rehberim

Cevap:

Cevap:

V=36km/h=10m/s dir bunu ancak 100 m yi 10s nini biraz altında koşan dünya rekortmenleri carl lewis ve bold koşmuştur ülkemizde 36km/h koşan sporcu yoktur o da 100m için daha fazla uzaklıklarda zaten 36km/h koşamazlar 20km/h uygun olur

36km/h  in altında koşucular 100m yi 1 nefes alarak koşar  bu da çok az sporcu  1km veya daha fazla uzaklıkları  36km/h hızla koşan insan şu ana kadar olmamış

ayrıca şu hızla koşar diyemeyiz sadece 36km/h ın altında koşar 20-25 veya 15 gibi

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years