Soru: lütfen beni gereksiz cevaplarınız ile uğraştırmayın mümkünse kağıda çözüm ve her öncül başına açıklama istiyorum , bunlardan hiçbirini yapmayacaksınız lütfen sorumun cevap hakkını doldurup cevaplamayın kolay gelsin! ​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Yanıt E şıkkıdır.

Açıklama:

“Akışkanlar, kendilerine uygulanan basıncı aynı büyüklükte ve her yönde iletirler.” prensibinden (Pascal Prensibi) yararlanarak sorumuzu çözeceğiz.

Yüzey alanı A olan şekildeki pistona, dik bir F kuvveti uygulanmış. Hiç şüphesiz ki piston üzerinde “P = F / A” büyüklüğünde bir basınç oluşur ve “bu basınç, Pascal Prensibi’ne göre, kaptaki su tarafından her yöne aynı büyüklükte iletilir.” Bu da I. önermenin doğruluğunu kanıtlar.

Bilindiği üzere akışkanlar, üzerlerine uygulanan kuvvetleri aynen iletmezler. Ancak basınç iletiminden dolayı kuvveti de “değişik büyüklüklerde “ iletmiş olurlar. Sorumuzda da bu aynen geçerli. Kabın taban alanı 2A olarak verilmişti ve P = F / A büyüklüğündeki basıncın her yönde iletildiğinden bahsetmiştik. O hâlde bu F / A basıncı tabana da iletilir. Taban alanı 2A olduğundan kuvvet de 2F olmalı ki tekrardan P basıncını elde edebilelim (P = 2F / 2A = F / A). Böylece kap tabanına 2F değerinde kuvvet iletildiğini bulduk. Dolayısıyla II. önermenin yanlış; III. önermenin de doğru olduğunu buluruz. Yanıt E şıkkıdır.

Saygılar, iyi çalışmalar…

Cevap:

Cevap:

çözüm ekte

2. de  artış bulundu

çözüm ekte

Açıklama:

answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years