Soru: Enerji kaynakları ve ,Yenilenebilir Enerji kaynaklarını anlatır mısınız?​

  • fizika

    Konu:

    Fizik
  • Yazar:

    riley50
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Hallo'

єղҽɾjí ƘɑчղɑƘӀɑɾı:

Insanoğlunun ilk günden bugüne kadar hayatlarını devam etti rebilmeleri için enerjiye ihtiyacı olmuştur. Bunun içinde alternatif enerji kaynakları üzerinde sürekli çalışılmaktadır. Enerji kaynak lanı genel olarak ikiye ayrılır:

1. Yenilenemez Enerji Kaynakları

Doğada belirli bir miktarda bulunup kullanıldıkça tükenen ener ji kaynaklarıdır. ikiye ayrılır.

a. Fosil Yakıtlar

Fosil yakıtlar doğada ölen canlıların oksijensiz ortamda mil yonlarca yıl boyunca çözülmesiyle oluşmaktadır. Bu enerjiler, doğalgaz, petrol ve kömür olarak tanımlanabilir.

b. Nükleer Enerji

Radyoaktif maddelerin bozulması sırasında açığa çıkan

enerjidir. Nükleer santrallerde bu enerjiler ile elektrik enerjisi üretilmektedir. Füzyon (Birleştirme). Fisyon (Ayrıştırma) tepki meleri bunların başında gelir.

Örnek:

Yenilenemez enerji kaynaklarıyla ilgili olarak;

1. Çevre kirliliği oluşturur.

II. Fosil ve tepkime yakıtlardan oluşur.

III. Doğal kaynaklardan oluşur.

verilenlerden hangileri doğrudur?

Çözüm:

1. doğru

II. doğru

III. Nükleer enerji doğal kaynak değildir.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları:

Gücünü doğadan alan, hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çev reye zararı olmayan enerji kaynaklarıdır.

a. Hidroelektrik Enerjisi, nehir ve akarsu önlerine setler ku rularak su tutulur, biriken suyun potansiyel enerjisi türbinlere bağlı jeneratörlerle elektrik enerjisine çevirilir.

b. Rüzgar Enerjisi, rüzgârın bol olduğu yerlere konulan rüzgâr türbinleri sayesinde elde edilen temiz, yenilenebilir enerji kay nağıdır.

c. Jeotermal Enerji, yeraltı suları ile yağmur ve kar sularının yer kabuğundaki çatlak ve yarıklardan sızarak yerin iç kesim lerinde birikip magma tabakası sayesinde ısınmasıyla ortaya çıkan sıcak yeraltı sularıdır.

d. Güneş Enerjisi, dünyamızın güneşten gelen ışınların güneş pilleri ve panelleri sayesinde elektrik ve isi enerjisine dönüşmesiyle elde edilir.

e. Biokütle Enerjisi, bitkisel ve hayvansal yağlardan elde edi len biyoyakit enerjisidir.

f. Dalga (Gelgit) Enerjisi, okyanus ve denizlerde oluşan bü yük dalgalar kontrol altına alınarak elektrik enerjisi üretilir.

9) Hidrojen Enerjisi, içten yanmalı motorlarda doğrudan kul lanımının yanında katalitik yüzeylerde alevsiz yanmaya da uy gun bir yakıttır.

Örnek

Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili olarak:

1. Dışa bağımlılığı azaltır.

11. Küresel ısınmaya sebep olurlar.

III. Kullandıkça yenisi oluşur.

IV. Çevreye fazla zarar vermezler.

verilenlerden hangileri doğrudur?

1. → Doğru

II. → Yanlış

III. → Doğru

IV. → Doğru

Not: Cevapta alıntı yoktur.

&Kaya &Neymar

Cevap: Açıklama:Enerji kaynakları ==== herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Dünya üzerindeki enerji kaynakları, klasik ve alternatif. kaynaklar olmak üzere ikiye ayrılabilir. Birincil enerji kaynaklarından kullanım oranları; %33,1 petrol, %30,3 kömür, %23,7 doğalgaz[1], hidrolik ve diğer yenilenebilir %8, nükleer enerji %5[2].1.Güneş enerjisi nedir: Güneş sistemindeki tüm gezegenler için enerji kaynağı olan güneşten elde edilen enerjidir.2.Dalga enerjisi nedir: Deniz ve okyanuslarda meydana gelen gelgitlerin oluşturduğu mekanik enerjidir.3.Jeotermal enerji nedir: Yer kabuğunun derinliklerinde biriken ısıdan yararlanılarak ortaya çıkarılan enerjidir.4.Hidroelektrik nedir, Hidroelektrik enerji nedir: Akan suyun enerjisini kullanarak dönüştürülen enerjidir.5.Biyoyakıt nedir: Fosil yakıtlardan elde edilen yenilenebilir enerji türüdüren iyi seçermisin LÜTFEN KOLAY GELSİN İNŞAHLA YARDIMCI OLMUŞTUR

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years