30 tane yumurta bulunan bir kolideki yumurtanın 3-5'i kırık çıkmıştır buna göre sağlam kaç yumurta vardır(3-5 aslında üç bölü beştir kağıda çözüm hemen! lütfen bilmiyorsanız boş yorum yapmayın)
Filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır sorusu aslında tam olarak doğru bir ifade değildir. Çünkü filozoflar bilgiyi problem olarak gören kişiler değildir. aksine bilginin sevgililiğini yapan kişilerdir.
O zaman bu soruyu inceleyecek olursak filozoflar neden bilgiyi problem olarak ele almışlardır? Cevabımız filozoflar bilgiyi asla bir problem olarak görmemişlerdir ancak her bilgiyi sorgulamışlardır öyle ki yeri geldiğinde bilginin kendisi yani tanımı da bundan nasibini almış ve sorgulanan terimlerden biri olmuştur. Zaten felsefenin temelinde de soru sormak vardır.
Felsefi soruların özellikleri nelerdir?
Felsefi sorular;
Cevapları kişiden kişiye değişebilir, özneldir.
Bugüne kadar sorulmamış ya da sormaya korktuğumuz sorular genelde felsefi düşünce ile ortaya çıkmıştır.
İnsanı düşünmeye teşvik eder.
Bilginin cevabını ya da bilmenin ne olduğunu bulmaya çalışan sorulardır.
Cevap:Açıklama:●Bilgi Nedir? Bilgi: bir durum veya olay karşısında yabancılaşma olmaksızın o duruma hakimiyeti ifade eden bir terimdir.Bu terim kimileri için daima güç olarak nitelenmiştir kimilerinin ise sonu olmuştur.●Gündelik Bilgi Nedir?Günlük hayatta daima ve sıkça kullandığımız artık kullanıcı için bir refleks haline gelmiş bilgiler bütünüdür.Gündelik Bilgi Örnekleri:- Evin yolunu bilmek- Odanın Lambasının düğmesini bilmek.- Hangi aletin ne iş yaptığını bilmek( ev aletleri)Gündelik bilgiye örnek olarak verilebilir.●● Filozof Nedir?Filozoflar toplumun çıkarları için hayatının büyük ve en değerli kısımlarını düşünme eylemine adayan kişilerdir.◇Filozoflar Bilim Adamı olabilir mi?Filozofluk işi bilime yakınlık göstersede tamamen bu işi yapan kişilerdir diyemeyiz çünkü bu eylem bilgiden çok varlıkları tanıma ,anlama ve kavrama gibi özelliklerle beraber düşünme eylemini kullanmadır.Bilim ise bilgiyi bir nedene bağlar ve bu nedeni deneyselleştirerek kamuoyuna sunar.{Felsefeyi yapan filozoflarda elbette bir neden aramışlardır}☆Arke problemi olarak isimlendirilir Filozofların ilk nefen arayışı. ■Bilgi Neden Sevilmez?Canlı bilme eylemine ulaşınca yeni arayışlar içine girer ve artık olanı sorgulamayla beraber olmayan şeyleri de sorgulamaya başlar. Bu durum filozoflar için iyi bir durumda olabilir kötü bir durumda. ☆her filozof bilgiyi sevmez demek her insan kırmızı rengi sever demekle benzerdir. Bu nedenle tüm filozoflar için bu durum geçerli değildir.●Bilgiyi sevmeyen neden sevmez?•Bilgi sorgulama eylemini ortaya çıkarır ve sorgulama asla bitmez yani belirsizliğe sürükler bu nedenle buna dikkat etmeliyiz.•Bilgi toplumsal olarak kötü şeklinde nitelendirilen kişilerin eline geçerse çok büyük kayıplara sebebiyet verir. Filozoflar bu nedrnle bilgiyi sevmez.●Bilginin iyi yanları:•Bilgi durmadan ilerlemeyi sağlar ve yeni gelişimlere sebebiyet verir.•Bilgi toplumsal bir düşünce dünyası oluşturur yenilikçi fikirleri getirir.#OptiTim#birgaripyksci