Soru: aile bütçemizi korumaya nasıl katkı sağlamalıyız ​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

- Kitap defterlerimizin sayfalarını gereksiz yere koparıp, yenilerini almak durumunda kalmamalıyız.

- Okula giderken yanımızda fazla harçlık götürmeyip evimizden beslenme götürürsek, hem sağlıklı beslenmiş oluruz hem de aile bütçesine katkıda bulunuruz.

- Evimizde gereksiz yere elektrik ve su sistemlerini açık tutmamalıyız. Örneğin; odamızda değilsek ışıkları kapatmalı, dişlerimizi fırçalarken çeşmeyi açık bırakmamalıyız.

- Anne babamın verdiği harçlıkları biriktirip tekrardan onlara verebilirim. Bunun yanında tasarruflu olup aile bütçemize katkıda bulunabilirim.

İYİ ÇALIŞMALAR

Cevap:

Cevap:

EV EKONOMİSİNE KATKI NASIL SAĞLANIR?

Açıklama:

- Akşam olduğunda perdeleri iyice çekiniz. Çünkü hem pencere hem de perde arasında kalan hava boşluğu doğal bir yalıtım meydana getirir.

- Termosları veya evde atmakta olduğunuz pet şişeleri su ile doldurunuz. İhtiyaç hissettiğiniz zamanlarda bunlardan su tedarik ediniz.

- Bitmek üzere olan sabunu atmayınız. Yeni sabunun üzerini hafif su ile ıslattıktan sonra bitmek üzere olan sabunu üzerine yapıştırana kadar bastırınız.

- Mum veya sabunları kullanmaya başlamadan önce buzlukta bekletirseniz daha uzun ömürlü olmalarını sağlamış olabilirsiniz.

- Pahalı cila almak yerine bir kova sıcak suyun içerisine parafin ekleyerek arabaların veya metal eşyaların parlak görünüme ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

- Ahşap cilası hazırlamak için ise, birkaç mumu eritiniz ve bir miktar gaz yağı ile bir miktar zerdeçal ekleyiniz. Karışımı boş bir teneke içerisine koyup kullanmaya hazır şekilde saklayınız.

- Kışlıkları kaldırmadan önce, eskimiş yün kazakların kollarını kesiniz. Tozluk, eldiven veya patik yapmak için bir sonraki kışa hazır ediniz.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years