Soru: Önünde kalan yön. Sağ kolunun gösterdiği yön. Sol kolunun gösterdiği yön. Arkasında kalan yön. *Önünde kalan yön. Aşağıdaki görsellerde Dünyamızın hareketleri verilmiştir. Dünya'nın bu hareketleri ne kadar sürede tamamlandığını ve sonucunda ne olduğunu yazınız. Bu hareketi ne kadar sürede tamamlar? Sonucunda neler olur? Bu hareketi ne kadar sürede tamamlar? B Sonucunda neler olur? 140 ********* Bir ye da, c num aram A. 1 1 C. 1​

Cevaplar 1

Cevap:

Sabah-ı Şerif-leriniz hay'rolsun efendim :))

Bu dönme şekli yukarıda verilmiştir. Ay ile Dünya birlik olarak Güneş'in etrafında dolaşır. Dünya şuanda üstümüzde yaşadığımız yerdir. Dünya ve Ay bu hareketini 365 gün 6 saatte tamamlar. Bu sürenin sonunda mevsimler ve yıllar ortaya çıkar. Sadece bu hareketleri Dünya yapmaz. Ay ona yardım ederek beraber yaparlar. Çoğu kişi o süreyi 365 gün olarak bilir. Fakat o sürenin birde 6 saati vardır. Sonucunda yeni yıla gireriz. Mesala biz 2021 yılındayken güneş 365 gün 6 saat boyunca döner ve biz 2022'ye gireriz. Dünyamızın hareketleri kendi etrafında dönme ve Ayın yardımıyla beraber Güneş'in etrafında dolanmasıdır.

☔Başka cisimlere daha örnek verelim. Güneş sadece kendi etrafında döner. Dünya'mızın ışık kaynağıdır ve tek ışık kaynağıdır. Kendisi en büyük gök cismidir. Ay ışık kaynağı değildir. Güneş'ten aldığı ışığı yansıtır. Bundan dolayı ışık kaynağı değildir. Kendi etrafında, Dünya'nın etrafında ve Güneş'in etrafında döner. Dünya hiçbir şekilde ışık kaynağı değildir. Kendi etrafında ve ayın yardımıyla Güneş'in etrafında döner.

✏Bir gök cisminin başka bir cismin etrafında dönmesine dolanma hareketi, kendi etrafında dönmesine dönme hareketi denir. Mesala Ay'ın kendi etrafında dönmesine dönme hareketi denir. Fakat Dünya'nın etrafında dönmesine dolanma hareketi denir. Aynı şey diğer gök cisimleri için yine aynıdır. En büyük Güneş'tir ve karpuza benzetilir. Dünya bilyeye ve son olarak Ay kum tanesine benzetiliyor.

Örnek Soru:

↬Ahmet sınava girmiştir. Sınavda Güneş, Dünya ve Ay'ın nelere benzetildiği ve Ay ile Dünya'nın Güneş etrafında dönmesini ne kadar sürede tamamlayacağını söylüyor. Bir soruyu doğru cevaplamak 50 puandır. Buna göre bu 2 sorudan Ahmet'in 100 puan alması için sırayla hangi cevapları vermesi gereklidir?

A)365,Fındık-Karpuz-Üzüm tanesi || B) Karpuz-Bilye-Kum Tanesi, 29 gün || C) Karpuz-Bilye-Kum Tanesi, 365 gün 6 saat || D) Karpuz-Bilye-Kum Tanesi, 365 gün

  • Bu soruda Ahmetin sınava girdiği ve sınavda hangi soruların çıktığı anlatılıyor. Bir soru 50 puandır. Sorular şöyledir. "Güneş, Dünya ve Ay neye benzetiliyor?" ve "Ay ile Dünya'nın Güneş etrafında dönmesini ne kadar sürede tamamlar?" şeklindedir. İlk sorunun cevabı yukarıda olduğu gibi "Karpuz-Bilye-Kum tanesi" şeklinde diğer sorunun cevabı 365 gün 6 saat şeklindedir. Buna göre cevap C seçeneğidir.

Sanki sirktesiniz, nerede alkışınız?

#fyd || #bendesizinmahalledenim || #afiyetlesıcakçorba

answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years