Soru: SAĞLIKLI HAYAT TEMİZ ÇEVRE Aşağıda bazı çevre sorunları verilmiştir. Bu sorunların çözümlerini yazalım. Çevre Sorunları Ormanların azalması ve burada yaşayan hayvanların evsiz kalması Hava kirliliğinin artması Plastik madde kullanımının artması Denizlerin kirletilmesi Çöplerin etrafa dağılarak kötü ko- kulara sebep olması HAYAT BİLGİSİi Atık pillerin toprağa ve suya atıla- rak çevreyi kirletmesi Çevre Sorunlarının Çözümleri

Cevaplar 2

Cevap: ⭐MҽɾԋαႦα⭐

Çevre Sorunları:

  • Çözüm:
  • Eğer daha az çöp ve plastik atık kullanırsak daha az çevreyi kirletmiş oluruz. Çevreyi kirletenleri uyarırsak ve insanları bilgilendirirsen daha iyi bir çevre elde ederiz.

Ormanların Azalması:

  • Çözüm:
  • Ormanların azalmasının en başında kağıt israfı geliyor. Bildiğiniz gibi kağıtlar ağaçlardan yapılır. Ve yılda milyonlarca ağaçlar kesiliyor. Ağaçlar kesilince orda yaşayan ağaçkakanlar, sincaplar gibi hayvanların evleri yani ağaçlar kesilince onlar evsiz kalıyor. O yüzden yine insanları bu bilgi ışığında bilgilendirmeliyiz.

Hava Kirliliği:

  • Çözüm:
  • Arabaların egzozlarından çıkan duman havaya giderek havayı kirletiyor. Bu yüzden de insanların çoğu astım gibi hastalıklara kapılıyorlar. Benzin ve mazotlu arabalar yerine elektrikli araçlar yada yürüyerek bir yere gidebiliriz. Böylece hava daha az kirlenir.

Plastik Kullanımı:

  • Çözüm:
  • Her insan aldığı yiyecek gibi şeyleri alırken onların ambalajları plastik oluyor. İnsanları plastik hakkında bilgilendirmeliyiz. Çünkü bir plastik bir yere atılınca yıllarca orda kalıyor. Plastik yerine daha çabuk yok olan maddeler kullanmalıyız.

Deniz Kirliliği:

  • Çözüm:
  • Denizlerde balıklar ve deniz canlıları yaşarlar. Eğer denize çok atarsak denizde yaşayan hayvanlar bundan etkilenir ve ölürler. Ölünce ise nesileri tükenebilir. İnsanları uyarmalıyız ve denizlere herhangi bir çöp atmamalıyız.

Çöp Atıkları:

  • Çözüm:
  • Çöplerimizi çöp kutularına atmalıyız. Eğer atmassak kötü kokarlar. İnsanları bilgilendirmeli ve çevreye çöp atmamalıyız.

Çözüm:

  • Bir soruna karşın yapılan çalışmaya çözüm denir.

Başarılar Dilerim...

#EskiOpti

Cevap:

Cevap:

Bu çalışmada plastik kullanımının gelişimi ve çevresel zararları anlatılmıştır. 20. Yüz yıldan önce plastik kullanımı çok yaygın değildi ve çevreye fazla zararı yoktu. Ancak plastik araç-gereçlerin cam, tahta ve metal araç-gereçlere göre daha kolay elde edilmesi ve ucuz olmasından dolayı 20. Yüz yıldan itibaren tıptan eğitime, sanayiden ev araç gereçlerine kadar sosyal hayatın hemen her alanında kullanılmaya başlanmış ve çevresel zararları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu çalışmada 20. Yüz yıldan önce ve 20. Yüz yıldan sonra plastik kullanımının gelişimi ve çevresel etkileri açıklanmıştır. Plastik materyallerin kullanılmasının yayınlaşması ve artması neticesinde plastik atıklar ve çevresel zararları artmıştır. Çalışma kapsamında plastik atıklardan kaynaklanan plastik kirliliğin insanlara, hayvanlara ve çevreye zararları açıklanmıştır. Bu çalışmanın amacı plastik atıkların, insanlara, hayvanlara ve diğer canlılara kısaca tüm çevreye olan zararları anlatmak ve bu zararlardan korumanın yöntemlerini açıklamaya çalışmaktır. Bu çalışma daha önce bu alanda yapılmış olan bilimsel araştırma ve çalışmalar ile bu alandaki literatür verilerinden yararlanılarak yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda elde edilen bilgiler/ulaşılan bulgular/veriler plastik atıkların insanlara, hayvanlara, diğer canlılara kısaca tüm çevreye zarar verdiğini doğrular niteliktedir. Bu çalışmada plastik kullanımının gelişimi ve çevresel zararları anlatılmıştır. 20. Yüz yıldan önce plastik kullanımı çok yaygın değildi ve çevreye fazla zararı yoktu. Ancak plastik araç-gereçlerin cam, tahta ve metal araç-gereçlere göre daha kolay elde edilmesi ve ucuz olmasından dolayı 20. Yüz yıldan itibaren tıptan eğitime, sanayiden ev araç gereçlerine kadar sosyal hayatın hemen her alanında kullanılmaya başlanmış ve çevresel zararları ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu çalışmada 20. Yüz yıldan önce ve 20. Yüz yıldan sonra plastik kullanımının gelişimi ve çevresel etkileri açıklanmıştır. Plastik materyallerin kullanılmasının yayınlaşması ve artması neticesinde plastik atıklar ve çevresel zararları artmıştır. Çalışma kapsamında plastik atıklardan kaynaklanan plastik kirliliğin insanlara, hayvanlara ve çevreye zararları açıklanmıştır. Bu çalışmanın amacı plastik atıkların, insanlara, hayvanlara ve diğer canlılara kısaca tüm çevreye olan zararları anlatmak ve bu zararlardan korumanın yöntemlerini açıklamaya çalışmaktır. Bu çalışma daha önce bu alanda yapılmış olan bilimsel araştırma ve çalışmalar ile bu alandaki literatür verilerinden yararlanılarak yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda elde edilen bilgiler/ulaşılan bulgular/veriler plastik atıkların insanlara, hayvanlara, diğer canlılara kısaca tüm çevreye zarar verdiğini doğrular niteliktedir.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years