Soru: Haksızlığa uğrayan bir kişi önce bilinçli davranarak hangisini yapmalıdır? A) Haksızlık edene kendi ceza vermeli B) Sessiz kalmak C) Hakkını yasal yollardan aramalıdır D) Uzlaşı ile sorunu çözmeye çalışmalıdır

Cevaplar 2

Cevap:

Hallå ʚɞ

  • Cevabımız D şıkkı olucaktır.

Haksızlığa uğrayan bir kişi kendi kendine kendisi ceza vermemelidir. Çünkü o zaman o da uygun olmayan bir yanlış yapar. Hakkımızı doğru yoldan aramak varken bu seçeneği kullanması yanlış olur.

Haksızlığa uğradığı zaman sessizde kalmamalıdır haksızlığa uğrayan bir kişi.. Eğer sessiz kalırsa haksızlık yapan kişi aynı şeyi başkalarına da yapar . Yanlış olduğunu bilmeden, ceza almadan aynı şeyi birkaç kere daha yapabilir. O yüzden cezasını çekmelidir. Fakat doğru yol ve yöntem ile .

Hakkını yasal yollardan aramalıdır ifadesi ileri bir seviyede olması gereken bir durumdur. İlk önce konuşulur, anlaşılmaya gidilir. Eğer konuşulamaz veya anlaşılamaz bir durum varsa bu madde kullanır. Önce yapılması gerekeni sorduğu için bize soru da bu daha sonraki işlemlerde gerekir . O yüzden cevap bu olmaz.

Yukarıda da dediğim gibi uzlaşı ile sorunu çözmeye çalışılması gerektiği olmalıdır cevabımız. Çünkü ilk önce insanlar konuşarak anlaşmayı öğrenmelidirler. Konuşarak anlaşılma yoluna gidip kolay bir yöntem kullanılmaya çalışılmalıdır. Bu ilk önce yapılacak bilinçli bir davranış olur.

@Devil

Şeytan da bir melek ne olursa olsun

Cevap: Selam :)

Cevabımız: D seçeneği olacaktır.

Açıklayalım:

A) Bu seçenekte haksızlığa uğrayan kişi haksızlık edene kendisi ceza vermeli denmiş. Buradaki seçeneği asla yapmamamız gerekir. Çünkü ileride başımıza iş açabilir. Veya kişiyle arasında çok daha büyük bir husumet oluşturabilir. Bu nedenle bu seçeneği asla yapmamamız gerekir.

B) Bu seçenekte haksızlığa uğrayan kişi sessiz kalmalıdır denmiş. Bu seçenekte yanlıştır. Eğer bir haksızlığa karşı sessiz kalırsak kişi aynı şeyi bize ve başkalarına sürekli olarak yapabilir. Bu sebeple haksızlık karşısında sessiz kalınmamalıdır.

C) Bu seçenekte hakkını yasal yollardan aramalıdır denmiş. Bu durum eğer kişiler kendi aralarında uzlaşamazsa uygulanabilecek bir durumdur.

D) Bu seçenekte kişi uzlaşı ile sorunu çözmesi gerekir denmiş. Bu seçenek doğrudur. Uzlaşı ile çözüm her zaman başvuracağımız ilk adım olmalıdır. Diğer seçenekler ile aslında kolay kolay sonuca ulaşamayız fakat eğer taraflar uzlaşamazsa hukuki yoldan kişi hakkını arayabilir.

/lMeliis

/Devil

Hayalin yeri yok//

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years