Soru: Atatürk ün hayatı ile yazı yazabilirmisiniz​

Cevaplar 2

Cevap:

' slm

→ Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik'te doğmuştur. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur, ilk başbakandır ve Baş öğretmendir. Atatürk, annesinin isteği ile Haziran 1887'de Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi'nde devam etti fakat orda okumayı da istemiyorudu sonra bu konuyu babası Rıza Efendi ile konuşunca Selanik'te ki Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulunu Şemsi Efendi Mektebi'nde bitirdi. İlkolu bitirdikden sonra Manastır Askeri İdadisinde ortaokulunu bitirdi ve lisesini MSÜ kara harp okulunda bitirdi. En son Harp Akademisini okudu ve eğitim hayatı bitti. Atatürk Harp Akademisini okuduktan sonra subay, asker oldu. Atatürk, henüz yedi yaşında iken babasını yani Ali Rıza Bey'i kaybetti Ali Rıza Bey hastalıktan dolayı 28 Kasım 1893 tarihinde vefat etmiştir. Ailesi ile birlikte amcasının yanına taşınırlar ve amcası da ölür. Atatürk, 12 yaşında yetim kalmıştır. 1923 yılında TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dört defa, Celâl Bayar üç defa seçildi. Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve AbdullahGül bir defa cumhurbaşkanlığına seçildiler. Atatürk ülkeye birçok yenilik getirdi ve savaşlardan sonra Atatürk veba hastalığına yakalandı 10 Kasım 1938'de Perşembe günü 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu. Atatürk hala kalbimzide yaşıyor...

Unutmayın "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." ve "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir."

Esenlikler.

Sełiηαy - #αrdα

-gözlerin çıkmaz sokak

Cevap:

[tex]\color{Red}\texttt{☆Merhaba☆}[/tex]

Doğumu: 1881

Ölümü: 10 Kasım 1938

Ölüm yeri: Dolmabahçe Sarayı, İstanbul

Şimdi yazımıza geçelim:

Atatürk, 1881 yılında Selanik'te doğmuştur. Annesinin adı Zübeyde Hanım, babasının adı Ali Rıza efendidir. İlkokul eğitimini Mahalle Mektebinde daha sonra Şemsi Efendi'de okumuştur. Selanik Mülkiye rüştiyesi ve Selanik Askeri Rüştiyesi ortaokul eğitiminin ardından Lise eğitimini Selanik askeri idadisinde tamamlamıştır. Daha sonra harp okulu ve harp akademisinde üniversite eğitimini tamamlayarak askerlik hayatına başlamıştır. Daha sonra matematik öğretmenin "Kemal" adını verdiği ismini taşımaya başlamıştır... 1919 yılında Samsun'a çıkarak milli mücadelenin ilk ateşini yakmıştır. Ardından Amasya, Sivas ve Erzurum kongreleri ile beraber Anadolu’nun pek çok farklı yerinde ordunun toplanmasına liderlik etmiş ve ülkeyi mücadele için hazır hale getirmiştir. 23 Nisan 1919 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasına olanak tanıyan Mustafa Kemal Atatürk birçok mücadelere katılmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olması ile beraber, 1934 senesinde Gazi Mustafa Kemal'e soy isim olarak ‘Atatürk’ layık görüldü.

Atatürk'ün bazı sözleri:

"Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir."

╰ ☆ ╮ βaşarılar╰ ☆ ╮

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years