Soru: Aşağıdakilerin hangi yönü gösterdiğini karşılarına yazalımsorularpusulanın renkli ucuminare kapısıkutup yıldızıağacın yosun tutmayan tarafıgüneşin battığı tarafkarınca yuvasını Toprak yığılı olmayan tarafı​

Cevaplar 2

Cevap: pusulanın renkli ucu: KUZEYminare kapısı:GÜNEYkutup yıldızı: KUZEYağacın yosun tutmayan tarafı: GÜNEYgüneşin battığı taraf:DOĞUkarınca yuvasını Toprak yığılı olmayan tarafı:KUZEY

en iyi secermisin :)

Cevap: ♤ merhaba efenim

● Pusulanın renkli ucu kuzeyi gösterir.

● Minare kapısı güneyi gösterir.

● Kutup yıldızı kuzeyi gösterir.

● Ağacın yosun tutmayan tarafı güneyi gösterir.

● Güneşin battığı yer batıyı gösterir.

● Karınca yuvasının toprak yığılı olmayan tarafı güneyi gösterir.

♤Ana yönler

Başlıca dört coğrafi yön vardır: kuzey, güney, doğu ve batı. Bunlara ana yönler denir. Bir kişi yüzünü kuzeye dönerse arkası güney, sağ tarafı doğu ve sol tarafı batıdır.

♤Ara yönler

Ana yönler arasında kalan yönleri tanımlamak için ara yönler oluşturulmuştur. Bunlar, kuzeydoğu, güneydoğu, kuzeybatı ve güneybatıdır. Daha hassas bir tanım gerektiğinde ara yönlerin ana yönlere yakınlığına bağlı olarak ikincil ara yönler de kullanılabilir. Bunlar kuzeyden başlayarak saat yönünde; kuzey-kuzeydoğu, doğu-kuzeydoğu, doğu-güneydoğu, güney-güneydoğu, güney-güneybatı, batı-güneybatı, batı-kuzeybatı ve kuzey-kuzeybatıdır.

♤ Yön bulma

Pusula ve uydu navigasyonu gibi araçlarla yönler hassas bir şekilde tespit edilebilir. Bunların olmadığı durumlarda yönler şu basit yöntemlerle bulunabilir:

Yön tahmininde kullanılan en basit yöntem güneşin doğuş ve batış istikametleridir. Güneşin doğduğu istikamet doğu, battığı istikamet batıdır. Bu yöntem en hassas sonucu ekinokslarda verir.; zira ekinokslarda güneş ışıklarının ekvatora dik gelir ve aydınlanma çemberi kutuplardan geçer.

Kutup yıldızı kuzeyi gösterir.

Yosunlar, ağırlıklı olarak, ağaç ve taşların kuzeye bakan yüzünde oluşurlar.

Tepe şeklindeki karınca yuvalarının girişi (ağzı) güneye bakar.

BAŞARILAR DILERIM

eski opti

en iyi seçersen sevinirim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years