Soru: Doğadaki bitkilerin sayıları azalırsa ne gibi sorunlar yaşanır ​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

kuraklık olur ve bitkilerde yaşayan canlıların nesli tükenmeye başlar

Cevap:

Merhabalar,

Doğadaki tüm düzen bir denge üzerine kurulmuştur. Birçok farklı canlının doğadaki sayısı birbirine bağlıdır. Bu durumda üreticilerin durumu esastır. Üreticilerden faydalanan tüketiciler, tüketicilerin yeniden sisteme kazandırılmasında ise ayrıştırıcılar görevlidir.

Doğada farklı görevleri bulunan birçok canlı bulunmaktadır. Bu canlıların her biri bir besin zincirine üyedir. Bu canlı türlerinin birinin veya bir kısmının yok olması, besin zincirini sekteye uğratacak, bu durum bu canlılar ile beslenen canlıların sayılarının azalmasına, bu canlının beslendiklerinin ise sayılarının olağanüstü artmasına neden olacaktır. Bu doğrultuda zaman içerisinde sistem sekteye uğrayacak ve çökecektir.

Canlı türleri doğrultusunda endemik türlerin zaman içerisinde yok oluşu canlı türlerinin azalmasına doğal olarak da tür çeşitliliğini azaltacaktır.

Bitkiler, doğada bulunan üreticiler anlamına gelmektedirler. Üreticiler sayesinde tüm canlılar besin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.Üreticilerin yok olması, tüm canlılığı etkileyecek bir faktör olacak, canlı sayısının azalmasına neden olacaktır.

Kolay gelsin :))

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years