Soru: LÜTFEN ACİL !! BANA KİTAP ÖZETİ ÇIKARTIRMISINIZ BENİM ÇIKARTMAYA VAKTİM YOK UZUNLUĞU ORTA OLSUN NE KISA NE UZUN YAPARSANIZ TEŞEKKÜRLER KONUYU RASTGELE SEÇTİM

Cevaplar 2

Cevap:

❤MERHABALARĞĞĞRR❤

❤KİTABIN ADI❤=Sefiller

❤ÖZETİ=❤   

Sefiller özeti ve kahramanları kısaca

Sefiller kitap özeti ile tahlili sayfamızda. 100 Temel eserlerden Sefiller özet kısaca kahraman tahlili kişilik özellikleri kısa olacak şekilde hazırladık. Sitemizde bütün kitap özetlerine ulaşabilirsiniz.

Sefiller Kitap Özeti ve Kahramanları

Jan Valjean, vakti zamanında D kasabasında bir somun ekmek çaldığı için kürek cezasına çarptırılmış biridir. Kaçma teşebbüslerinden dolayı cezayı sürekli olarak katlandığı için 19 yıl aradan sonra cezaevinden çıkmıştır. Topluma düşman ve kin ve nefret içindedir.

Jan Valjean bir eve girerek gümüşlükleri çalar. Yakalanır. Ev sahibi affeder, ona yardım eder. Jan Valjean, bir rahibi tanır ve aydınlanır. Eski günlerine dönmek istemeyerek yeni bir hayat kurar. Herkesin güvenini kazanır ve başka bir beldede belediye başkanlığı yapar.

Javer isimli bir müfettiş, onu merak eder ve araştırmaya başlar. D kasabasındaki olaya kadar ulaşır. Gerçek kimliğini ortaya çıkarır. İsim karışıklığı olsa da Jan Valjean yeniden hapse girer. Çıktığında da evlatlık kızı Cosette’yi alır ve yeni bir hayat kurmaya karar verir.

Cosette, Marius’a aşık olur. İki genç birbirini çok sever. Sosyalistler devrim yapmak üzereyken filizlenen aşk, devrim sıralarında da devam eder. Javer, devrimcilerin esiri olur. Jan Valjean onu kurtarır ve affeder. Cosette ve Marius evlenir ve mutlu olurlar. Jan Valjean da ihtiyarlamış ve halsizlik içinde hayatını kaybeder.

❤EN İYİ SEÇERSEN ÇOK SEVİNİRİM❤

❤BEĞENİRSEN ÇOK SEVİNİRİM❤

Cevap:

Cevap:Sadako ve 1000 turna kuşu

Açıklama:.Sadako bir nükleer bomba saldırısından bir kaç yıl sonra radyasyon nedeniyle lösemiye yakalanır.Arkadaşı hastanede onu bir ziyaretinde sohbet ederken 1000 turna kuşu efsanesini hatırlarlar.Bu efsaneye göre :Kağıttan 1000 turna kuşu yapınca lösemiden kurtulacak.

Buldukları her vakitte turna kuşu katlayıp yapmaya başlarlar.Sonlara doğru aileside yardım eder.Tam 600 ler civarı turna kuşu yapmış iken.Gece Sadako halsiz düşer.Ve...

Ancak ailesi 1000 turna kuşunu tamamlayıp mezarına koyarlar.Bu hikaye bize umut etmeyi anlatır.

NOT:Bu hikaye gerçek bir öyküden alınmıştır.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years