Bazı yiyecekler güneşte kurutularak su oranı azaltılır ve uzun
süre bozulmadan saklanabilir.
Su molekülünün hangi özelliği bu durumun ortaya
çıkmasını sağlar?
A) Öz ısısının yüksek olması
B) Dipolar olması
C) Enzimlerin çalışması için uygun ortam oluşturması
D) Donduğunda öz kütlesinin azalması
E) Kohezyon kuvveti oluşturması
Cevap C açıklayarak yaparmısınız?
Enzimlerin çalışması için ortamda % 15 civarlarında su bulunmasi gerekir. Besini bozulması için çalışması gerekli olan enzimin yeterli miktarda su bulamaması durumunda çalışması mümkün değildir.
Yukarıdaki tabloda sembollerle gösterilmiş alanla-
glt ell ra Kuzey ve Güney Yarım Kürelerde bazı mevsim-
lerin başlangıç tarihleri yazılacaktır.
une Buna göre sembollerle gösterilen yerlere aşa-
onsğıdaki ifadelerden hangisinin yazılması uygun
olmaz?
A) 21 Haziran Kuzey Yarım Küre'de yaz başlan-
gıcıdır.
almiako B) 23 Eylül Kuzey Yarım Küre'de yaz başlangıcı-
dır.
C) 21 Aralık Güney Yarım Küre'de yaz başlangı-
cıdır.nomik
D) 21 Mart Güney Yarım Küre'de sonbahar baş-
langıcıdır.
Illov (O