Soru: Şu soruları yapar mısınız lütfen soruyu silmeyin. :) ​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Merhaba!

Cevap:

1) B

2) A

3) C

4) B

5) A

6) C

Açıklama:

1. soruda "Bana bak! Ben ...'yım." diyor, resimde şaşkın olduğunu görebiliyoruz. Şıklarda şaşkın anlamına gelen kelime "surprised". A şıkkındaki tired yorgun anlamına, C şıkkındaki sad ise üzgün anlamına geliyor.

2. soruda karışık kelimeler verilmiş ve sıralamamız istenmiş. Ilk başa soru sözcüğümüzü yani "Nasıl?" anlamına gelen "How" kelimesini koyuyoruz. Sonra ise "hissediyorsun?, hissediyor musun?" anlamına gelen "do you feel" i yanına getiririz. En sonda ise zaten noktalama işaretimiz konur.

3. soruda resimde ne olduğu soruluyor. Resimde yer alan çocuk susamış, şıklarda da bu anlama gelen tek bir kelime var o da "thirsty". A şıkkında yer alan angry sözcüğü kızgın anlamına, B şıkkında yer alan energetic kelimesi ise enerjik anlamına geliyor.

4. soruda resimde yer alan kişilerin duyguları soruluyor. Kız mutlu, oğlan ise üzgün. Sırasıyla bu anlama gelen kelimeler "happy"(mutlu) ve "sad"(üzgün).

5. soruda Anna acıktığını söylüyor (hungry aç, acıkmak demek), Resimde ise Cindy muz yiyor. Muz yemek anlamına gelen tek bir şık var, o da A şıkkı. A şıkkında "Hadi, muz yiyelim!" diyor. B şıkkında "Hadi çalışalım!"(study çalışmak demek), C şıkkında ise "Hadi okuyalım!"(read okumak demek) diyor.

6. soruda Helen Kevin'e cevap olarak " Hadi, kitap okuyalım!" diyor, ama Kevin'in ne dediği verilmemiş. Şıklara göre ilerlersek A şıkkında "susadım" diyor, bu şık olmaz. Çünkü susayan birine hadi kitap okuyalım demeyiz. B şıkkında "şaşırdım" diyor, aynı şekilde bu şıkta olmaz. Şaşıran birine kitap okuyalım demeyiz. Ama C şıkkı olur, çünkü "sıkıldım" diyor. Sıkılan birine sıkıntıyı gidermek amacıyla kitap okuyalım diyebiliriz.

İyi dersler. #halise

Cevap: ✪MERHABA✪

1. SORU

Soruda kızın surat ifadesine göre uygun kelimeyi boşluğa yerleştirmeniz istenmiş. Kız şaşkın bir şekilde duruyor. Buna en uygun olan kelime ise B şıkkı Suprised yani Şaşkındır.

2. SORU

Soruda "Nasıl hissediyorsun?" Cümlesinin İngilizcesi karışık olarak verilmiş ve sıraya konulması istenmiş. Doğru sıra "How do you feel?" şeklinde olacaktır. Renklere göre yapacak olursak da cevap A şıkkı olarak bulunur.

3. SORU

Soruda resimde verilen çocuğun durumuna en uygun cümlenin seçilmesi istenmiş. Çocuğun susamış olduğunu resimden anlıyoruz. Bu nedenle cevap C şıkkı Thirstly yani susamış olacaktır.

4. SORU

Sorudaki resimde kızın mutlu (Happy) erkeğin ise üzgün (sad) olduğunu görüyoruz. Sırayla yerlerine yazdığımızda cevap B şıkkı olur.

5. SORU

Kız muz yiyor. Bunun İngilizcesini bulmak yeterli olacaktır. Cevap A şıkkı olacaktır.

6. SORU

Bir insan neden kitap okumak ister? Susadığı için mi? Şaşırdığı için mi yoksa sıkıldığı için mi? Tabiki sıkıldığı için. Bu nedenle cevap C şıkkı olacaktır.

!!!Asla Kopya veya Çalıntı Değildir!!!

BAŞARILAR DİLERİM✯ #BTSARMYSTAR

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years