1. Malazgirt Savaşı: Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını sonsuza dek açan son muharebe" olarak bilinir.
2. Pasinler Savaşı:
Pasinler Savaşı'nın en önemli özelliği Türklerin Bizans İmparatorluğu'na karşı yapmış olduğu ilk savaş olmasıdır. Bu savaştan zaferle çıkan Büyük Selçuklu Devleti Doğu Anadolu'dan başlayarak Anadolu'yu denetimi altına almaya başlamıştır
3. Dandanakan Savaşı: Dandanakan Muharebesi ya da Dandanakan Meydan Muharebesi (1040), Selçuklu Devleti'nin Gazne Devleti'ni yendiği ve Gazne Devleti'nin çözülmesine yol açan muharebedir. Bu muharebeden sonra Gazne Devleti yıkılış dönemine girmiş, Selçuklu Devleti resmen kurulmuştur.
4.Dandanakan Savaşı: Dandanakan Muharebesi ya da Dandanakan Meydan Muharebesi (1040), Selçuklu Devleti'nin Gazne Devleti'ni yendiği ve Gazne Devleti'nin çözülmesine yol açan muharebedir. Bu muharebeden sonra Gazne Devleti yıkılış dönemine girmiş, Selçuklu Devleti resmen kurulmuştur.
Cevap B seçeneğidir. Kösedağ savaşı dışta kaldı ama ben yine de söyliyeyim. Kösedağ savaşı sonrası Anadolu Moğol İstilası altına girmiş Anadolu toprakları bu süreçte yakılıp yıkılmıştır. - Harabe haline gelen Anadolu topraklarında birçok sıkıntı baş göstermiştir. - Anadolu Selçuklu Devleti Moğollara bağlanmış ve ağır bir yenilgi alarak ağır vergilerle karşı karşıya kalmıştır.
İYİ DERSLER @ranaacar00