Cevap:
asağda
Açıklama:
1. Cumhuriyetçilik
Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923'de cumhuriyeti ilan etmiştir. Bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde herkes yargı önünde eşittir ve herkesin kendini savunma hakkı vardır.
2. Milliyetçilik
''Ne Mutlu Türküm diyene'' sözü milliyetçilik ilkesini özetler niteliktedir. Bu ilke aynı zamanda milletinin çıkarları için çalışmak ve ulusal bağımsızlık için mücadele etmek anlamlarına gelir. Dünyada birçok ülke ve millet Kurtuluş Savaşını kendilerine örnek alarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir.
3. Halkçılık
Hiçbir zümre ya da sınıf bir diğerinden üstün değildir. Halkçılık ilkesi sosyal, hukuki ve ekonomik alanda eşitliği savunur.
4. Devletçilik
Atatürk'ün devletçilik ilkesi, sosyal devlet anlayışının bir parçasıdır. Devlet, iş yerleri ve fabrika açarak yeni istihdam alanları yaratır. Devletin yaptığı her ekonomi planı halkın çıkarını gözetir.
5. Lâiklik
1937 yılında anayasamıza eklenen laiklik ile birlikte din ve devlet işleri birbirinden ayrılmıştır. Laiklik, aynı zamanda düşünce ve ibadet özgürlüğünü de beraberinde getirmiştir.
6. İnkılapçılık
Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideallerinden biri Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bunu da yaptığı onlarca inkılap ile başardı.
İYİ DERSLER :)