Soru: Soru ektedir, açıklamalı anlatırmısınız.

question img

Cevaplar 1

Cevap:

Merhaba,

Atomların kimyasal özelliklerinin aynı olabilmesi için atomların proton ve ekektron sayılarının eşit olması gerekir.

1. şıkta X atomunun proton sayısı 17, nötr (yüksüz) olduğu için elektron sayısı da 17'dir. Y atomunun proton sayısı da 17 ve o da nötr (yüksüz) olduğu için elektron sayısı da 17 olur. Demek ki bu atomların kimyasal özellikleri proton ve elektron sayıları birbirine eşit olduğu için aynıdır.

2. şıkta K atomunun proton sayısı 7 ve atom nötr (yüksüz) olduğu için elektron sayısı da 7'dir. L atomu -3 (anyon) yüklü bir atomdur. L'nin proton sayısı 7 olduğuna göre elektron sayısının 10 olması gerekir (10 - 3 = 7). K ve L atomlarının proton sayıları eşittir ancak elektron sayıları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla K ve L atomlarının kimyasal özellikleri aynı değildir.

3. şıkta M atomunun proton sayısı 6 ve nötr (yüksüz) bir atom olduğu için elektron sayısı da 6'dır. N atomunun proton sayısı 7 ve bu atom da nötr (yüksüz) bir atom olduğu için elektron sayısı 7'dir. M ve N atomlarının hem proton hem elektron sayıları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla bu iki atomun kimyasal özellikleri de aynı değildir.

Sorularda fiziksel özelliklerinin aynı olup olmadığı sorulduğunda ise proton, nötron ve elektron sayılarına bakmalısınız. Atomların proton, nötron ve elektron sayıları birbirine eşit ise fiziksel özellikleri aynıdır. Ancak kimyasal özellikte sadece proton ve elektron sayılarına bakmak yeterlidir.

Cevap E

Bizim maviye olan aşkımız, Selanik'te açılan bir çift gözle başladı.

#iyi dersler

answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years