Soru: Gıdalardaki yağ ve suyun karışığ tekrar ayrılmaması için kullanılan katkı maddelerinin genel adı nedir?

Cevaplar 1

Cevap: ѕєℓαмм

Doğru cevap:

Emülsiyon

Sözlükte Emülsiyon Nedir:

Emülsiyon: Sıvı + sıvı heterojen karışımlarının özel adıdır. Sıvı + sıvı karışımının faz oluşturmuş halidir. Birbiri içerisinde çözünmeyen iki farklı sıvının karışması ile oluşan heterojen karışımlardır.

Örnek : zeytin yağı, yağlı su, petrol … gibi.

..

İYİ DERSLER ☕

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years