Soru: Verilen bileşiklerden hangisinin atomları arasında apolar kovalent bağ bulunur? (1H. 7N. 8O. 17CI) A) H₂O C) NH3 Bu sonryu boy beralmak istiyorum B) 0₂ D) HCI

Cevaplar 1

Cevap:

Açıklama:

Merhaba, öncelikle polar ve apolar kovalent bağın tanımını yapalım.

Polar Kovalent Bağ => Farklı tür ametal atomlarının (iki ya da ikiden fazla) değerlik elektronlarını ortaklaşa kullanması ile oluşan kovalent bağ türüne polar kovalent bağ denir.

Örnekler => NH₃ , CO₂ , CH₄ , HF , CCl₄ , H₂O , HNO₃

Örneklerde gördüğümüz gibi iki ya da ikiden fazla farklı ametal atomu, değerlik elektronlarını ortaklaşa kullanarak polar kovalent bağ oluşturmuştur.

Apolar Kovalent Bağ => İki ya da ikiden fazla aynı tür ametal atomlarının değerlik elektronlarını ortaklaşa kullanarak oluşturduğu kovalent bağ türüne apolar kovalent bağ denir.

Örnekler => O₂ , H₂ , Cl₂ , F₂ , Br₂ , I₂ , S₈ , P₄ , O₃ , N₂

Şimdi sorumuza geçebiliriz.

Arasında apolar kovalent bağ olan molekülü soruyor.

=> A şıkkında H₂O var ama iki farklı ametal atomu görüyoruz H ve O, o yüzden bu polar kovalent bağ olur. Yukarıda polar kovalent bağı tanımlarken de örnek olarak H₂O molekülünü yazmıştık.

=> B şıkkında O₂ molekülü var iki aynı ametal atomu var bu apolar kovalent bağ olur, örnekte de yazmıştık yukarıda. Cevap B ama diğer şıklara da bakalım.

=> C şıkkında NH₃ molekülü var bu da iki farklı tür ametal atomu olduğu için polar kovalent bağdır, örnekte de yazmıştık.

=> D şıkkında HCl molekülü var yine iki farklı ametal atomu polar kovalent bağ oluşturur.

Cevabımız B şıkkıdır, anlamadığın bir yer olursa sorabilirsin. İyi çalışmalar. :)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years