Cevap:
1)Ülkenin resmi dili Almancadır, bunun yanında Türkçe, Kürtçe, Lehçe ve Rusça da konuşulan diller arasındadır. Ülke nüfusunun yüzde 67’si yabancı bir dili konuşabilmektedir.
2)Almanya bugün ABD, Japonya ve Çin’in ardından en büyük dördüncü ulusal ekonomidir. Öyle ki, Çin’in ardından dünyanın en çok ihracat yapan ikinci ülkesidir. Bir ihracat şampiyonu olan ülkede kazanılan her 4 avronun 1’inden fazlası ihracattan, her 5 iş olanağının 1’inden fazlası doğrudan ve dolaylı olarak dış ticaretten gelmektedir.
3)Almanya, Orta Avrupa’da yer alan, kuzeyde Danimarka, doğuda Polonya ve Çek Cumhurriyeti, güneyde Avusturya ve İsviçre, batıda ise Faransa ve Lüksemburg, Belçika ve Hollanda devletleri ile sınır komşusudur.
4)Ülkedeki en yaygın din yüzde 66,8 ile Hristiyanlıktır. (yüzde 30,8 Katolik, yüzde 30 Protestan) Nüfusun yüzde 32 – 35’i bir dine inanmadıklarını belirtmişlerdir. İslam ise ülkenin ikinci en büyük dini durumundadır.
5)Ülkenin resmi dili Almancadır, bunun yanında Türkçe, Kürtçe, Lehçe ve Rusça da konuşulan diller arasındadır. Ülke nüfusunun yüzde 67’si yabancı bir dili konuşabilmektedir.
6)İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya Müttefikler tarafından oluşturulan ve kontrol edilen işgal bölgelerine ayrılmıştır. 23 Mayıs 1949’da Fransız, İngiliz ve Amerika işgal bölgeleri birleştirilerek Almanya Federal Cumhuriyeti kuruldu. 7 Ekim 1949’da ise Sovyet işgali altında bulunan Doğu Almanya olarak da bilinen Alman Demokratik Cumhuriyeti kuruldu.
7)Almanya’nın hava şartları değişken olabilmektedir. Bu sebepten dolayı lütfen her mevsimde yanınızda yağmur kıyafetleri ile sağlam ayakkabılar da getiriniz. Kış ayları için rüzgâr ve yağmur geçirmeyen kıyafetler tavsiye edilmekte olup. Kalın bir mont, kaşkol, bere ve eldivenler gereklidir.
8)Almanya, Orta Avrupa’nın ılımlı iklim bölgesinde bulunmaktadır. Coğrafi konumu itibariyle Almanya’da dört farklı mevsim yaşanabilmektedir: Sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz. Mevsimler aralarında bulunan farklılıklar Hem ısı derecesi hem de nem oranı itibariyle söz konusudur. Haziran ayında çok yağmur olmakla birlikte, ocak ve şubat aylarında kar yağma ihtimali yüksektir.
9)Almanya’nın bilim ve teknoloji alanındaki başarısı ülke ekonomisinin ileri düzeyde olmasını beraberinde getirmiştir. Almaya özellikle de fizik, matematik, kimya ve mühendislik alanlarında birçok dal bilim disiplininde öne çıkmıştır; Ülkedeki bilimsel araştırmalar; endüstri ve üniversiteler ve Max Planck Topluluğu gibi özel araştırma enstitüleri tarafından desteklenir. Almanya geçmişten beri çeşitli bilimsel alanlarda en göze çarpan araştırmaların bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.
10)Tipik bir Avrupa mutfağına sahip olan Almanya’da kahvaltılarda en çok ekmek, peynir, tereyağı, yumurta, bal, marmelat ve içecek olarak da kahve tüketilmektedir. Kırmızı et ve beyaz etin bolca tüketildiği Alman mutfağında en çok tüketilen sebzeler ise patates, lahana, ıspanak, fasulye, şalgam ve havuçtur.
Açıklama:
En iyi seçersen çok mutlu olurum.