Cevap:
masal: Genellikle halkın yarattığı, kuşaktan kuşağa aktarılan, hayale dayanan insanlar, hayvanlar ile cadı, dev, peri vb. varlıkların başından geçen olayları anlatan edebi türdür.
türkü: Kendine özgü ve belirli bir ezgi ile söylenen, hece ölçüsüyle yazılan ve zamanla anonimleşen bir nazım biçimidir.
efsane: Efsane ya da söylence, yıllarca gerçekten olmuş gibi kuşaktan kuşağa aktarılan yazı çeşitleridir. Efsanelerde anlatılan olaylar bazen doğaüstü olabilir ama çoğunlukla gerçek olaylara ve gerçekten yaşamış kişilere dayanır.
destan: Milletleri derinden etkileyen olayların, manzum şeklinde anlatıldığı eserlere destan denir.
şiir: düşüncelerin ve duyguların imgelerle, seslerin uyumlu kullanimiyla ortaya konulduğu eeebi türdür.
arşiv: bütün dünyada kurumların gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri sonucunda meydana gelen, idari, hukuksal, tanıklık, kurumsal değeri olan ya da tekrar kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve data bilgilerinin muhafaza edildiği yerdir.
edebiyat: olay, düşünce, duygu ve hayallerin dil aracılığıyla sözlü veya yazılı olarak biçimlendirilmesi sanatına denir.
fıkra: yazarın belirli bir konuda anlayışını, görüşünü ya da düşüncelerini kanıtlama zorunluluğu olmadan, eğlenceli ve hoş bir üslup ile yazdığı kısa fikir yazılarıdır.