Türklerde minyatürün Orta Asya'da Uygurlar döneminde (745-840) ortaya çıktığı düşünülmektedir. Sekizinci yüzyılın ortalarında Turfan bölgesinde Uygur Türklerinin meydana getirdikleri minyatürler daha sonra Türk minyatür sanatının kaynakları olmuştur.
. Şekilde yer alan tüplere eşit miktarda et ve su
koyuluyor. Daha sonra 2. tüpe E sıvısı ekleniyor. Belirli
zaman sonra E sıvısı eklenen tüpte etlerin daha fazla
sindirime uğradığı görülüyor.
E sıvısı
1 2
Su
Et parçaları
E sıvısı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi
kesinlikle doğrudur.
A) E sıvısı mide özsuyu olabilir.
B) E sıvısı pankreas özsuyudur.
C) E sıvısı içerisinde protein sindirim enzim bulunur.
D) E sıvısı yağların kimyasal sindiriminde de görev