Selamm!
Yeni bir dil mi öğrenmek istiyorsun? O zaman bu cevabı çok dikkatlice oku!
→ Hangi Dilleri Öğrenebilirim ?
Tüm okullarda İngilizce dersi olduğu için farklı bir dil arıyoruz. Bir dil seçmek için en kolay ve en yaygın olan dilleri seçebiliriz.
- Fransızca
- Almanca
- İspanyolca
- Rusça
- Arapça
→ Hangi Dilleri Seçersem Daha Kolay Olur ?
Yukarıda zaten en çok kullanılan ve kolay olan dilleri yazdım. Ama bunların arasından en kolayını seçmek için öncelikle alfabesine bak. İngilizce ve Türkçe gibi Latin Alfabesi olanları seçersen daha kolay olabilir. Bu diller İspanyolca, Fransızca ve Almanca. Bu dillerden birini seçersen bence daha kolay olur.
→ Dil Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım ?
Öncelikle bir kursa gidebilirsin. Ancak bu zor olabilir. Bu sebeple bir uygulama aracılığıyla öğrenmeye başlayabilirsin. Daha sonra istediğin dille ilgili çalışma ve okuma kitapları satın alabilirsin. Okuma kitaplarını öncelikle çeviri kullanarak okuyup, daha sonra bir deftere yazarsan aklında daha çok kalabilir.
→ Bir Dil Seçtim, Kursa Gitmek İstemiyorum, Nereden Başlamalıyım?
Bir dil öğrenmek için öncelikle alfabesindeki harflerin okunuşundan başla. Onları öğrendikten sonra istisnaları öğren. İstisnalar derken demek istediğim, bazı harflerin birleştiğinde Türkçe' den farklı okunmasıdır. Sonuçta bütün harfler farklı okunmayacak. Örneğin Fransızca' da "Bonjour" "Bonjuu" olarak okunduğunda b,o,j harfleri yine aynı okundu. Ancak Almanca 'da "Tisch" kelimesi "Tiş" olarak okunur. Yani "sch" harflerinin birleşimi "ş" olarak okunur. Daha sonra ana kelimeleri öğrenmeye başla. "Merhaba", "Nasılsın, "Kaç Yaşındasın" "İyiyim/Üzgünüm" vb. ifadeleri öğrenebilirsin. Sonra mesela renkleri öğren. Bunları yaparken yazmayı unutma. Bu konuda yazı yazmak senin en iyi yardımcın olacaktır. Ayrıca satın aldığın çalışma kitaplarından çalışabilir, okuma kitaplarını çeviriyle okumaya devam edebilirsin.
→ Hepsini Yaptım, Şimdi Ne Yapmalıyım?
Yukarıdakilerin hepsini yaptıysan, ve öğrenmeye devam etmek istiyorsan bir kursa gitmeye hazırsın demektir. Ancak kursa gitmek istemiyorsan veya bütçen yetmiyorsa, dildeki diyalogları öğrenmeye devam et. Ana kelimeleri de unutma. İnternetten dil ile ilgili etkinlikler bulabilirsin. Öğrenirken kelimelerin okunuşlarını, yazılışlarını ve anlamını mutlaka öğrenmelisin. Daha sonra kelimelerin tekil ve çoğullarına geçebilirsin. Çünkü kelimeler çoğul eklerine göre değişir. Ayrıca varsa kelimelerin artikellerini de mutlaka öğren.
→ Yukarıda Dediklerinin Hepsini Eksiksiz Yaptım. Ne Yapayım?
Artık hazırsın demektir! Şimdi istediğin dilden aklına geleni öğrenebilirsin. Yukarıdaki gibi bir sırayla öğrenmene gerek yok. Aklına geleni çeviriye yaz deftere yaz, okunuşunu öğren. İşte bu kadar! Muhtemelen dille ilgili artık birçok bilgin var ve insanlarla biraz da olsun konuşabiliyorsun.
Başarılar Dilerimm! ( Bu arada hepsini ben yazdım.)Anlamadığın bir şey olursa sorabilirsin.
En iyi seçersen sevinirim.
#btslicikiletta2