Cevap:
1.Geçmişten Günümüze Yerleşme
Ankara, 1900’lerin başında 30 bin nüfuslu bir kent iken, günümüzde 5,5 milyon nüfusu ülkemizin en kalabalık 2. Kentidir. Neden?
Ankara’nın 1923’ten itibaren yeni Türk devletinin başkenti olması, kentin büyümesindeki en önemli etkendir. Yüzyıllar önce küçük bir balıkçı kasabası olarak kurulan Tokyo, günümüzde 35 m. nüfusa sahip önemli bir kent yerleşmesidir
2.Türkiye Nüfus Özellikleri Nedir
Nüfus artışı yüksektir.
Genç nüfus fazladır.
Aktif nüfus fazladır. (çalışabilecek nüfus). ...
İşsizlik oranı fazladır.
Sağlık, eğitim ulaşım sorunları yaşanmaktadır.
Nüfusun büyük bir kısmı tarım sektöründe çalışmaktadır.
Bağımlı nüfus fazladır.
Ortalama yaşam süresi azdır.
3.İnsanlar doğal, ekonomik, sosyal ve siyasal olaylara bağlı olarak göç ederler. İnsanların göç etmesine neden olan koşullara itici faktörler, gidecekleri yeri seçmelerinde etkili olan faktörlere ise çekici faktörler denir. Göçler; yapıldığı yere, yapıldığı süreye ve istek durumuna göre kendi içinde gruplara ayrılır.
4.Kentlerde konut sıkıntısı çekilir. – Kent nüfusunda aşırı artış meydana gelir. – Alt yapı hizmetlerinde (yol, su, elektrik) yetersizlik görülür. – Kentlerde işsiz insanların oranı art
5.Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 23. Maddesine göre: 'herkes yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir. Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından yoksun bırakılamaz. ' Maddesi uyarınca herkes ülke sınırları içinde istediği bir yere yerleşebilir.
Açıklama:
En iyisi seçermisin