1. Canlıların ortak özelliklerinden biri de uyanlara karşı tepki vermektir. Buna göre; 1. sperm hücrelerinin yumurtanın salgıladığı fer- tilizin isimli kimyasal takip ederek yumurtayı döllemesi II. bitki köklerinin suyun bulunduğu tarafa doğru büyümesiIII. hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak terle- menin hızlanması olaylarının hangileri uyarılara karşı tepki davrani- şıdır? A) Yalnız III B) I ve II B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) 1, Il ve III
Sıcak bir haziran günüydü. Okulların kapanmasına çok kısa bir süre kalmıştı. Öğretmenimiz , bizi kamp yapmak için Belgrad Ormanı'na getirmişti. Arkadaşla- rimla birlikte hoplaya ziplaya otobüsten indik. Heyecanla çadırlarımızı kurmaya başladık. Biz çadırlarımızı kurarken Nisa'nın ağladığını fark ettik. Öğretmenimiz, Nisa'nın yanına gelip ona neden ağladığını sordu. Nisa, çadırını otobüse koymayı unuttuğunu söyledi. Okul bahçesinde, otobüse bindiğimiz sırada elinden bırakmış olmalıydı. Öğretmenimiz : "Ağlamana hiç gerek yok, arkadaşlarınla birlikte ka- labilirsin. Eminim onlar da sana yardım etmek isterler." dedi. Hep bir ağızdan "Evet!" diye bağırdık. Nisa'nın yüzü sonunda gülmüştü. Biz de Nisa'yı güldürebildiğimiz için sevinmiştik. Hep birlikte güzel bir kamp yaptık. Metnin konusu : Metnin Ana Fikri : Metnin Başlığı :Yardımcı olurmusunuz metnin başlığı ne olmalı
hangi öğrenci ya da hangi öğrenciler yanlış çıkarımda bulunmuştur Batu sosyal bilgiler dersi geçmişteki olayları kişileri ve bunların günümüze etkileyen olaylardaki rolünü anlamamızı sağlar Ata sosyal bilgiler dersi karşılaştığımız problemleri kişisel becerilerimiz ile kendi menfaatimiz doğrultulu unda çözmemizi sağlar Tuğba insanların nerede nasıl yaşadıklarını fiziki ve kültürel çevrelerde nasıl iletişim kurduklarını anlamamızı sağlar Doruk insanın biyolojik yapısını ve sağlıklı yaşam koşullarının neler olduğunu anlamamızı sağlar
LÜTFEN BAKARMISINIZ ACİLLLBir bitki hücresinde aşağıdaki dönüşüm olaylarından hangisi gerçekleşemez? A) Glikoz/ Nişasta B) 2 Yağ asiti + Gliserol + Fosfat = Fosfolipit C) Glikojen / Glikoz D) Amino asit - Protein E) Sükroz - Glikoz + Fruktoz