Et, süt, meyve ve sebzeler uygun koşullarda saklanmazsa çabucak bozulur. Ayrıca bazı yiyecekler belirli mevsimlerde bolca bulunurken diğer mevsimlerde
azalır ya da hiç bulunmaz. Fermantasyon kısa sürede bozulabilen yiyecek ve içeceklerin hem dayanma
sürelerini hem de besin değerini artırır. Etten yapılan sucuk, pastırma; sütten yapılan yoğurt, kefir, peynir, sebzelerden yapılan turşu; tahıllardan yapılan tarhana, ekmek; meyvelerden yapılan sirke en çok tükettiğimiz fermente ürünlerden.
Bu metnin anlatım özellikleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Tanım cümlesine yer verilmiştir.
B) Örneklendirmeye başvurulmuştur.
C) Koşul cümlesine yer verilmiştir.
D) Karşılaştırma yapılmıştır.