İstanbul çevresinin bitki örtüsü Akdeniz bitkilerine benzemektedir. İstanbul'da en çok olan bitki "maki" bitkisidir. Marmara iklimi sebebiyle her çeşit bitki yetişir. yayla ve tepeler çıplak değildir. orman bakımından zengindir. 280000 hektar (ilin % 60'ı) orman ve fundalıktır.
7. Aşağıdakilerden hangisi doğal unsurlara örnek verilebilir? ( ) A. Marmaray C) B. Pamukkale Travertenleri ( ( ) c. Yerebatan Sarnici (D. Sultanahmet Camii 2000.
5. Sinif Atasözleri NIZ YAYINLARI 8. Aşağıdaki atasözlerini eş anlamlılarıyla eşleştiriniz. a. El kazanı ile aş kaynamaz. Insan yedisinde ne ise yetmisinde de odur. งงงงงง b. Tek kanatla kuş uçmaz. Bir çöplükte iki horoz otmez. C. Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz. d. Horozu çok olan köyün sabahı geç olur. Akan su, yosun tutmaz. e. Huy, canın altındadır. Bağ dibinde izin olsun, yemeye yüzün olsun. f. Körle yatan, şaşı kalkar. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. g. Söz var, iş bitirir, söz var, baş yitirir. Damlaya damlaya göl olur. Isin yanına varan is, misin yanına varan mis kokar. h. Bir ağaçta gül de biter, diken de. Ofkeyle kalkan, zararla oturur. i. Buğday başak verince orak pahaya çıkar. Söz var, dağa çıkanr: söz var, dagdan indirir. j. Her çok, azdan olur. Abanın kadri yağmurda bilinir. k. Keskin sirke küpüne zarar. Ak koyunun, kara kuzusu da olur. I. İşleyen demir ışıldar.