Soru: Bir annenin yaşı iki çocuğunun yaşları toplamından 16 fazladır.
Dört yıl önce annenin yaşı, çocuklarının yaşları toplamının 2 katı olduğuna göre, 10 yıl önce
annenin yaşı kaçtı?
A) 32 B) 34 C) 36 D) 38
merhaba 1.sorunun cevabı a olacaktır olumsuz yapmamız gerekiyor no thank you(hayır teşekkürler) olacaktır.
2.sorunun da cevabı a olacktir bu sefer olumlu yapmamız gerekiyor,yani a daki (ben severim,bu güzel cevabını vermemiz gerekiyor diğerleri olumsuz zaten)
9. Metin'in 240 misketi var. Misketlerin 130 tanesini kendine ayırıp geri kalanlarını 5 arkadaşına eşit olarak dağıttı. Her arkadaşına kaç misket düşer?
aşağıdaki metinin isin ve belirtili, belirtisiz, zincirleme tamlamalarını bulunuz1884 yılında Gönen, Balıkesir'de doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey'le, Fatma Hanım'ın ikisi küçük yaşlarda ölen dört çocuğundan biridir. Öğrenimine Gönen'de bir mahalle mektebinde başladı. Ömer Şevki Bey'in görevinin nakli dolayısıyla Gönen'den ayrılan aile Inebolu ve Ayancık'tan sonra Istanbul'a geldi. Omer Seyfettin, önce Mekteb-i Osmaniye, 1893 ders yılı başında da Askerî Baytar Rüştiyesi'ne kaydedildi. Bu okulu 1896'da tamamlayarak Edirne Askeri Idadisi'ne devam etti. 1900'de Idadi'yi bitirerek İstanbul'a döndü. Burada Mekteb-i Harbiye-i Şahâne'ye başladı. 1903 yılında Makedonya'da çıkan karışıklık üzerine "Sinif-i müstacele" denilen bir hakla imtihansız mezun oldu. Ömer Seyfettin, mezuniyetten sonra piyade asteğmeni rütbesiyle, merkezi Selanik'te bulunan Üçüncü Ordu'nun Izmir Redif Tümeni'ne bağlı Kuşadası Redif Taburu'na tayin edildi. 1906'da İzmir Jandarma Okulu'na öğretmen olarak atandı. Bu, Ömer Seyfettin için önemlidir; zira bu vesileyle İzmir'deki fikri ve edebi faaliyetleri takip edecek ve bunlar içerisinde yer alan gençlerle tanışacaktır. Nitekim batı kültürünü tanıyan Baha Tevfik'ten Fransızca bilgisini artırmak için teşvik gördü; Necip Türkçü'den ise sade Türkçe ve milli bir dille yapılan milli edebiyat konusunda önemli fikirler aldı. Ömer Seyfettin ocak 1909'da Selanik Üçüncü Ordu'da görevlendiridi. Selanik'te çıkmakta olan Hüsün ve Şiir dergisinin ismi Akil Koyuncu'nun istek ve israrı üzerine Genç Kalemler'e çevrildikten sonra 11 Nisan 1911'de Ömer Seyfettin'in Yeni Lisan isimli ilk başyazısı imzasız olarak yayımlandı. Genç Kalemler yazı heyetini oluşturanlar Balkan Savaşı'nın başlaması üzerine dağılmak zorunda kaldı. Ömer Seyfettin yeniden orduya çağrıldı, Yanya Kuşatması'nda esir düştü. Nafliyon'da geçen 1 yıllık esareti sırasında sürekli okumuştu. "Mehdi", "Hürriyet Bayrakları" gibi hikâyelerini bu dönemde yazdı. Hikâyeleri Türk Yurdu'nda yayımlandı. Esareti süresince gerek okuyarak, gerekse yaşayarak yazarlık hayatı için önemli olacak tecrübeler kazandı.