Soru: Salih, Arda, Erdem ve Murat bir sayı tahmin etme oyunu oynayacaklardır. Murat diğer üç kişinin aklından tuttuğu sayıları aşağıdaki bilgilere göre tahmin edecektir. ● Her birinin tuttuğu sayı iki basamaklı doğal sayıdır. ●Arda ve Erdem'in tuttukları sayılar ardışık çift doğal sayılar olup, toplamları yine iki basamaklı doğal sayı- dır. ●Salih ile Erdem'in tuttukları sayıların toplamı tek sayı- dır. . ●Arda'nın tuttuğu sayı Salih'in tuttuğu sayının 2 katıdır. Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Salih'in tuttuğu sayı 27 olabilir. B) Arda'nın tuttuğu sayı 4'ün katı olabilir. C) Salih'in tuttuğu sayı en çok 23 olabilir. D) Erdem'in tuttuğu sayı 52 olabilir. E) Salih, Arda ve Erdem'in tuttukları sayılar sırasıyla 13, 26, 24 olabilir.​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Edirne (E şıkkı)

Çünkü:

A şıkkı olamaz çünkü eğer Salih'in tuttuğu doğal sayı 27 ise Arda'ınki de 54 olur (orada 2 katıdır yazıyor.)

O zaman Erdem'in doğal sayısısı da Arda'nın doğal sayısıyla ardışık ise ya 52'dir ya da 56. O zaman da bu ikisinin de toplamları iki basamaklı olamaz (100'ü geçer.)D şıkkı da aynı neden yüzünden olamaz.

B şıkkı da olamaz çünkü 4'ün doğal sayı katlarının yarısı her zaman çift doğal sayıdır ama orada Salih'in tuttuğu goğal sayının tek sayı olduğunu söylemiş.(Bir çif doğal sayı ile ancak tek doğal sayıyı toplarsanız cevap tek olur ve Erdem çift doğal sayı olduğuna göre Salih'in doğal sayısı tek olmak zorunda.)

C de olamaz çünkü 23 yerine 25 de olabilir çünkü 25'in 2 katı 50'dir ve bu Arda'nın doğal sayısı 50 olduğuna göre Erdem'in tuttuğu doğal sayı sadece ardışık doğal sayı dediği için (Fazla ya da az dememiş.) 48 de olabilir ve bunların toplamı da 98 olur ve bu da 2 basamaklı çift bir doğal sayıdır.

D şıkkını zaten A'yı anlatırken belittim.

Cevap E şıkkı çünkü hem Salih'in doğal sayısı tek sayı, hem Arda Salih'in iki katı, hem de Arda ile Erdem'in doğal sayıları ardışık çift doğal sayı ve toplamları 2 basamaklı doğal sayı.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years