Soru: organelleri anlatinjz.....​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Ribozom: Ribozom hücrenin en önemli organellerinden biridir. Hücre içerisinde protein sentezini ribozom yapar. Ribozomun herhangi bir zarı da yoktur.

Endoplazmik Retikulum: Sitoplazma içinde ki madde alıverişini sağlayan organeldir. Ayrıca endoplazmik retikulum hücre için gerekli olan maddeleri de depo eder.

Golgi Cisimciği: Hücre içindeki salgı üretimi ve maddelerin paketlenmesi golgi cisimciği sayesinde olur.

Lizozom: Hücre bir takım sindirimlere ihtiyaç duyar. Hücre içindeki sindirimleri gerçekleştiren lizozom bakteriler ve alyuvarlar hariç bütün hücrelerde yer almaktadır.

Koful: Hücre içerisinde ki atık maddeleri ve aynı zamanda besinleri depolayan organeldir. Özellikle yaşlanmış olan hücrelerde koful büyük olur. Aynı zamanda sayıca da azdır.Mitokondri: Hücre solunuma ihtiyaç duyar. Hücre içerisinde ki oksijenli solunumu mitokondri gerçekleştirir. Aynı zamanda hücrenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi de mitokondri üretir.

Plastitler: Plastitler hücreye renk veren organellerdendir.

Hücre Çekirdeği: Hücrenin büyüme, çoğalma, hücre onarımını hücre çekirdeği gerçekleştirir.

Sentrozom: Sentrozom organeli hücrenin bölünmesini sağlar.

Mitokondri: Hücre solunuma ihtiyaç duyar. Hücre içerisinde ki oksijenli solunumu mitokondri gerçekleştirir. Aynı zamanda hücrenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi de mitokondri üretir.

Adım adım açıklama:

Başarılar

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years